Skriv ut denna sida
Sirius fick jubla 11 gånger när man körde över Jönköping i SSL. (Foto: Peter Bohlin) Sirius fick jubla 11 gånger när man körde över Jönköping i SSL. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius styrkebesked, krossade Jönköping

2019-12-06 - 03:54

Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

 

Matchen i Superligan mellan Sirius och Jönköping sköts upp i 40 minuter på grund av en trafikolycka strax söder om Uppsala som gästerna hade fastnat i. När bussen anlände till IFU Arena sågs spelarna rusa in i arenan, några med inneskorna i handen, ombytta i matchkläder.

 

Jönköping hängde med bra i första perioden som Sirius vann med 2-0, man hade dock chansen att kvittera efter en straff vid ställningen 1-0 men Tobias Steineck räddade. I inledningen av den andra perioden utökade Sirius till 3-0.

 

Jönköping fick chansen att komma tillbaka i matchen då Sirius drabbades av två raka utvisningar men istället för reducering utökade hemmalaget till 4-0 när man blivit fulltaliga. Inte nog med det, Marco Juselius satte 5-0 i den femtonde minuten. Jönköpings målvakt Alexander Gustafsson byttes ut och in kom istället Gustav Jansson.

 

Målvaktsbytet hjälpte föga mot ett för dagen otroligt effektivt Sirius som skördade stora framgångar med sina spelvändningar. Jakob Drews utökade till 6-0 i tredje periodens första minut, sedan ringde det tre gånger i rad bakom Gustav Jansson, samtliga tre gånger var det Billy Nilsson som ringde på genom att göra 7-0 och 8-0 med en halv minuts mellanrum, båda gångerna framspelad av Filip Eriksson. Sedan satte Nilsson även en straff till 9-0.

 

Matchen var sedan länge avgjord men storspelande målvakten i Sirius Tobias Steineck fick inte hålla nollan. Jönköping lyckades reducera två gånger och slutresultatet skrevs till 11-2 sedan Kevin Söderling gjort Sirius två sista mål.

 

Segern gör att Sirius går upp två placeringar till den eflte platsen med 17 poäng, fem poäng fler än Visby under nedflyttningsstrecket. Jönköping som aldrig vunnit i IFU Arena får fortsätta att vänta på sin första seger i arenan.

 

Nästa match för Sirius spelas på söndag borta mot Linköping, ett Linköping som har lika många poäng som Sirius men placerar sig före på bättre målskillnad.

 

Sirius - Jönköping 11-2 (2-0, 3-0, 6-2)

Sirius mål: Billy Nilsson 4, Kevin söderling 3, Jakob Drews 2, Filip Eriksson, Marco Juselius.

Publik: 323

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.