Skriv ut denna sida

En poäng för FBC mot topplaget

2012-11-25 - 19:22

Förra helgen när FBC Uppsala åkte till Umeå för match mot Umeå City blev det förlust med hela 16-4. Därför var det nog inte många som hade räknat med poäng mot det andra laget från Umeå, Team Thorengruppen. FBC Uppsala var dock bara 8 sekunder från en skräll.
Henrik Esbjörnssons utvisning, hans tredje i matchen, med knappa minuten kvar visade sig bli ödesdiger. Först reducerade Team Thorengruppen och när det endast återstod 8 sekunder av perioden kunde Jesper Berglund sätta kvitteringen. Hemmalaget kunde sedan avgöra matchen 38 sekunder in i förlängningen och hänger därmed på Sirius i toppen av tabellen. För FBC var den här matchen ett steg i rätt riktning efter förnedringen förra helgen mot Umeå City.

I nästa omgång väntar Gävle GIK som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Det blir en nyckelmatch för FBC i jakten på ett nytt kontrakt.

Målen FBC: Christoffer Carlsson 2, Nicklas Paulsson 2, Henrik Esbjörnsson, Joakim Berglund och Mikael Regard.
Publik: 301

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.