Skriv ut denna sida
Maja Brodin gör 1-0 mot Täby. (Foto: Peter Bohlin) Maja Brodin gör 1-0 mot Täby. (Foto: Peter Bohlin)

Perfekt säsongspremiär för Sirius

2019-08-11 - 23:01

Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

 

Låt oss slå fast med en gång att träningsmatcher är just träning, låt oss därefter imponeras över hur Sirius genomförde matchen mot mästarna som för fyra månader sedan tog ett överraskande SM-Guld i Globen mot storfavoriterna IKSU.

 

Det var en match där Sirius förde spelet och Täby mest sökte positioner i försvarsspelet. Maja Brodin gjorde 1-0 efter sju minuters spel, periodens enda mål.

 

I andra perioden utökade Amanda Ljunggren till 2-0 efter ett fint sidledspass genom Täbys straffområdet, när andra perioden var färdigspelad var ställningen 4-0 till Sirius som körde över Täby.

 

Några minuter in i tredje perioden stod det 6-0 till Sirius och nya tränaren, den tidigare storspelaren Christian Mattsson har en hel del att fundera över trots att det "bara" var säsongens första träningsmatch.

 

För nya tränaren i Sirius, Mårten Pederson var det lugnt, han kunde luta sig bakåt och konstatera att idag var Sirius klasser bättre än Täby. Matchen slutade rättvist 7-2 till ett mer motiverat och bättre Sirius som ser ut att ha gjort en riktigt fin värvning av Natalie Hjertberg som var bäst på plan.

 

Sirius - Täby 7-2 (1-0, 3-0, 3-2)

Sirius mål: Maja Brodin 2, Amanda Ljunggren, Jonna Vuontisvaara, Natalie Hjertberg (str), Selma Frykholm, Klara Molin.

Publik: Uppgift saknas.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.