Skriv ut denna sida
Guldjubel efter Storvretas seger mot Falun med 5-3 i Globen. (Foto: Sandy Sine) Guldjubel efter Storvretas seger mot Falun med 5-3 i Globen. (Foto: Sandy Sine)

Storvreta mästare efter bragdvändning

2019-04-28 - 00:30

Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

 

Falun såg ut att gå mot seger i lördagens SM-final när Omar Aldeeb gjorde sitt andra mål sju minuter in i den andra perioden. Det var ett märkbart taget Storvreta som trots tre måls underläge lyckades ta sig in i matchen och både kvittera och ta ledningen innan man fastställde slutresultatet i tom bur.

 

Det var Jesper Berggren som tryckte in reduceringen 1-3 efter en bra Storvretaperiod. Fyra minuter senare klev Alexander Rudd fram på en straff och överlistade Johan Rehn i Faluns mål, 2-3 efter två perioder och de regerande mästarna hade gjort match av det igen.

 

När sedan Tobias Gustafsson kvitterade till 3-3 i den åttonde minuten av tredje perioden handlade det mesta om Storvreta. Med drygt fem minuter kvar av perioden klev Jimmie Pettersson fram och gav Storvreta ledningen med 4-3 och Storvretas momentum i matchen kulminerade i ytterligare ett mål då Falun plockade målvakten.

 

Niklas Winroth fastställde slutresultatet till 5-3 och sköt hem Storvretas sjätte guldmedalj inför 13 448 åskådare.

 

Storvreta - Falun 5-3 (0-2, 2-1, 3-0)

Storvretas mål: Jesper Berggren, Alexander Rudd (straff), Tobias Gustafsson, Jimmie Pettersson, Niklas Winroth.

Publik: 13 448

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.