Skriv ut denna sida
Hagundas spelare tackar publiken i samband med en tidigare match. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Hagundas spelare tackar publiken i samband med en tidigare match. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Blytungt för Hagunda i kvalet till SSL

2019-04-23 - 22:29

Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

 

Det blev en blytung förlust för Hagunda som ledde den evgörande kvalmatchen mot Warberg med 1-3 sex minuter in i slutperioden. Mindre än två minuter senare hade Warberg kvitterat till 3-3 och med drygt fyra minuter kvar gjorde man även matchavgörande 4-3 och spelar därmed i Superligan nästa säsong.

 

Hagunda fick en bra start med ett tidigt ledningsmål genom Martin Holm, ett backskott några meter in på offensiv planhalva. Warberg skulle dock komma att kvittera sedan Simon Svensson på egen hand gick mellan Hagundas försvarare och sköt lågt bakom Tomas Åhrberg i mål.

 

Det var en jämn inledningsperiod där båda lagen spelade försiktigt för att inte ge bort någonting till motståndarn. Hagunda fick även en riktigt bra start i den andra perioden där man hamnar i tre mot två efter slarv av hemmalaget. Det är Mikael Hast som får öppet mål efter samarbete med Joel Ahlin, så långt hade det varit en snäll match där inga utvisningar delats ut till något av lagen.

 

Andra perioden slutar 0-1 till Hagunda som hade kunnat gjort något mål ytterligare efter bland annat efter ett friläge av Christoffer Gustafsson där han dock kom ur skottvinkeln.

 

Sex minuter in i slutperioden gör Alexander Johansson 1-3 till Hagunda efter ett lågt skott vid målvaktens högra stolpe, dessvärre replikerar Warberg tolv sekunder senare till 2-3 och minuten senare drabbas Hagunda av matchens första utvisning, en spelform där Warberg gjorde mål tre gånger i det senaste mötet och det gick bara 20 sekunder innan det var kvitterat till 3-3.

 

Med drygt fyra minuter kvar fullbordar Warberg sin vändning med ett lågt skott vid Tomas Åhrbergs vänstra stolpe, tung uppförsbacke för Hagunda som tidigare under perioden fick Alexander Johansson skadad.

 

Efter målet tvingas Hagunda att pressa på för att få en kvittering och med två minuter kvar tar lagledningen timeout för att dela ut instruktioner till laget. Hagunda trycker ner Warberg rejält i jakten på kvittering men de forna storlaget håller undan och är därmed tillbaka i högsta serien till nästa säsong.

 

Warberg - Hagunda 4-3 (1-1, 0-1, 3-1)

Hagundas mål: Martin Holm, Mikael Hast, Alexander Johansson.

Publik: 900

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.