Skriv ut denna sida
Storvretas Alexander Rudd mot Dalens Alexander Hedlund. (Foto: Adam Troy) Storvretas Alexander Rudd mot Dalens Alexander Hedlund. (Foto: Adam Troy)

Storvreta klart för SM-final efter kross

2019-04-18 - 04:40

Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

 

Efter drygt tre minuter gjorde Albin Sjögren 1-0 i numerärt överläge och tolv minuter senare ledde Storvreta med 9-0, då hade man dessutom gjort två mål i numerärt underläge och Dalen hade absolut ingenting att sätta emot ett effektivt Storvreta.

 

Just Albin Sjögren var inblandad i det mesta, med tre mål och två framspelningar blev han poängmässigt bäst i den fantastiska perioden som skulle komma att visa sig bli den enda där hemmalaget gjorde mål.

 

Den andra och tredje perioden blev en transportsträcka där Dalen vann båda perioderna med 1-0. De regerande mästarna är därmed klara för SM-final där antingen Falun eller Mullsjö väntar.

 

Storvreta - Dalen 9-2 (9-0,0-1, 0-1)

Storvretas mål: Albin Sjögren 3, Alexander Rudd 2, Fredrik Lindholm, Tobias Gustafsson, Niklas Winroth, Henrik Stenberg.

Publik: 2 014

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.