Skriv ut denna sida
Dalens Pär Forsman och Storvretas Robin Nilsberth i närkamp. (Foto: Adam Troy) Dalens Pär Forsman och Storvretas Robin Nilsberth i närkamp. (Foto: Adam Troy)

Dalen reducerade efter sudden death mot Storvreta

2019-04-12 - 22:15

Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

 

Linus Jämtdal skulle inleda målskyttet för Storvreta i mitten av den första perioden och Albin Sjögren utöka till 2-0 med drygt en minut kvar. Dalens Sebastian Degeryd reducerade dock bara 11 sekunder efter Sjögrens mål.

 

Degeryd spelade sedan fram till kvitteringen 2-2 när Storvretas Fredrik Lindholm satt utvisad men det var Storvreta som gick till ledning med 3-2 i pausvilan inför den tredje perioden efter att Robin Nilsberth gjort mål.

 

Trots att Storvreta ledde skotten med 26-11 efter två perioden ledde man bara med ett mål men kvitteringen lät inte vänta på sig mer än en minut i den tredje perioden och Dalen skulle även hinna med att kvittera till 4-4 efter att Rasmus Sundstedt först gjort 4-3 "köksvägen".

 

Matchen skulle komma att gå till förlängning precis som det förra mötet hemma i IFU Arena, med den skillnaden att det var Dalen som skulle lämna arenan som vinnare sedan Anton Åkerlund gjort 4-5 två minuter in i förlängningen.

 

Storvreta leder matchserien i bäst av sju matchen med 2-1, nästa match spelas i Umeå på onsdag.

 

Storvreta - Dalen 4-5 e.fl (2-1, 1-1, 1-2, 0-1)

Storvretas mål: Linus Jämtdal, Albin Sjögren, Robin Nilsberth, Rasmus Sundstedt.

Publik: 1 976

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.