Skriv ut denna sida
Tremålsskytten Victor Andersson jagas av Sirius Johan Widh. (Foto: Adam Troy) Tremålsskytten Victor Andersson jagas av Sirius Johan Widh. (Foto: Adam Troy)

Storvreta klara för semifinal

2019-03-29 - 18:58

Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

 

SM-kvartsfinalerna mellan Storvreta och Sirius hade chansen att bli en derbydrabbning av stora mått, men det slutade med tre säkra segar och en seger efter straffar för regerande mästarna från Storvreta.

 

Torsdagens match mellan de två lagen blev en uppvisning i effektivitet från Storvreta som kunde gå till periodvila efter 20 minuter emd en ledning 1-2. I mittenperioden var det Linus Jämtdal som visade vägen med att göra 1-3, innan periodens slut hade Tobias Gustafsson och Henrik Stenberg utökat till 1-5.

 

Tredje perioden var mållös fram till den tionde minuten då Victor Andersson gjorde 1-6. Trots den branta uppförsbacken lyckades Sirius kraftsamla laget och gjorde tre raka mål genom Daniel Stenlund, Jakob Drews och Johan Widh till 4-6, men när man tog ut Tobias Steineck ur Siriusmålet gjorde Victor Andersson avgörande 4-7 vilket blev slutresultat.

 

Storvreta vidare till SM-semifinal efter 4-0 i matcher mot Sirius.

 

Sirius - Storvreta 4-7 (1-2, 0-3, 3-2)

Sirius mål: Filip Björk, Daniel Stenlund, Jakob Drews, Johan Widh.

Storvretas mål: Victor Andersson 3, Henrik Stenberg, Linus Jämtdal, Tobias Gustafsson, Henrik Stenberg.

Publik: 1 797

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel kvartsfinal: Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.

Bildsvep: Sirius och Storvreta möttes på söndagen i SM-slutspelets andra kvartsfinalmatch, det blev en jämn match som avgjordes på straffar. Uppsalanyheters forograf Sandy Sine var på plats och bjuder här på ett bildsvep.

Slutspel: Sirius bjöd upp till kamp i den andra kvartsfinalmatchen mot Storvreta men fick ändå se sig besegrade efter oavgjort 2-2 i full tid och en mållös förlängning. Storvretas Robin Nilsberth kunde sedan slå in den avgörande straffen.