Skriv ut denna sida
Tremålsskytten Victor Andersson jagas av Sirius Johan Widh. (Foto: Adam Troy) Tremålsskytten Victor Andersson jagas av Sirius Johan Widh. (Foto: Adam Troy)

Storvreta klara för semifinal

2019-03-29 - 18:58

Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

 

SM-kvartsfinalerna mellan Storvreta och Sirius hade chansen att bli en derbydrabbning av stora mått, men det slutade med tre säkra segar och en seger efter straffar för regerande mästarna från Storvreta.

 

Torsdagens match mellan de två lagen blev en uppvisning i effektivitet från Storvreta som kunde gå till periodvila efter 20 minuter emd en ledning 1-2. I mittenperioden var det Linus Jämtdal som visade vägen med att göra 1-3, innan periodens slut hade Tobias Gustafsson och Henrik Stenberg utökat till 1-5.

 

Tredje perioden var mållös fram till den tionde minuten då Victor Andersson gjorde 1-6. Trots den branta uppförsbacken lyckades Sirius kraftsamla laget och gjorde tre raka mål genom Daniel Stenlund, Jakob Drews och Johan Widh till 4-6, men när man tog ut Tobias Steineck ur Siriusmålet gjorde Victor Andersson avgörande 4-7 vilket blev slutresultat.

 

Storvreta vidare till SM-semifinal efter 4-0 i matcher mot Sirius.

 

Sirius - Storvreta 4-7 (1-2, 0-3, 3-2)

Sirius mål: Filip Björk, Daniel Stenlund, Jakob Drews, Johan Widh.

Storvretas mål: Victor Andersson 3, Henrik Stenberg, Linus Jämtdal, Tobias Gustafsson, Henrik Stenberg.

Publik: 1 797

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.