Skriv ut denna sida
Storvretas Alexander Rudd steget före Sirius Johan Eriksson. (Foto: Adam Troy) Storvretas Alexander Rudd steget före Sirius Johan Eriksson. (Foto: Adam Troy)

Storvreta körde över Sirius i slutspelet

2019-03-22 - 01:36

Det var upplagt för en riktigt folkfest då Storvreta och Sirius möttes i en historiskt slutspelsmatch, men Storvreta gjorde processen kort med blåsvart och vann med tvåsiffrigt 11-3.

 

Slutspel och grundspel är två olika sporter var det någon i Storvreta som sa i en intervju inför kvartsfinalderbyt mot Sirius. Mesta mästarna Storvreta visade med eftertryck att Sirius har en bit kvar om man skall kunna utmana om en semifinalplats.

 

Efter första perioden ledde Storvreta med 3-1 och när Filip Björk reducerade till 2-1 för Sirius i mitten av perioden kunde blåsvart hakat på men Robin Nilsberth utökade till 3-1 i slutet av perioden. Storvreta var vassare och snabbare i nästan allt och i andra perioden gick man fram till 6-1 och Sirius hade svårt att hänga med.

 

Sirius lyckas inte göra match av det och blir helt enkelt överkörda inför storpubliken på knappt 2700 personer. Förlusten betyder dock inget mer än att man ligger under med en match i en serie där först till fyra segrar avgör vilket lag som skall gå till semifinal.

 

Nästa match spelas nu på söndag då Sirius står som hemmalag.

 

Storvreta - Sirius 11-3 (3-1, 4-1, 4-1)

Storvretas mål: Albin Sjögren 2, Robin Nilsberth 2, Alexander Rudd, Rasmus Sundstedt, Niklas Winroth, Fredrik Lindholm, Henrik Stenberg, Tobias Gustafsson, Valdemar Ahlroth.

Sirius mål: Daniel Stenlund 2, Filip Björk.

Publik: 2 686

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

Slutspel kvartsfinal: Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.

Bildsvep: Sirius och Storvreta möttes på söndagen i SM-slutspelets andra kvartsfinalmatch, det blev en jämn match som avgjordes på straffar. Uppsalanyheters forograf Sandy Sine var på plats och bjuder här på ett bildsvep.

Slutspel: Sirius bjöd upp till kamp i den andra kvartsfinalmatchen mot Storvreta men fick ändå se sig besegrade efter oavgjort 2-2 i full tid och en mållös förlängning. Storvretas Robin Nilsberth kunde sedan slå in den avgörande straffen.