Skriv ut denna sida
Joakim Olsson gör 10-1 i slutet av den andra perioden. (Foto: Peter Bohlin) Joakim Olsson gör 10-1 i slutet av den andra perioden. (Foto: Peter Bohlin)

Körde över Växjö - drömkvartsfinal väntar i slutspelet

2019-03-16 - 23:27

Först krossade man Växjö med 11-2 och säkrade en plats i kvartsfinalerna, sen valdes man av Storvreta och nu väntar en drömkvartsfinal för Sirius.

 

Sirius var tvingade att ta minst en poäng mot Växjö för att känna sig säkra på en plats i SM-slutspelet. Då gjorde man som mot Kalmarsund senast, gick "all-in" och gjorde processen kort med motståndet.

 

Filip Eriksson som innan matchstart skrev på ett kontrakt för nästa säsong inledde målskyttet efter två minuters spel, mindre än en minut senare utökade Erik Storgårds till 2-0 på straff och minuten efter det gjorde Filip Björk 3-0. Men det var inte stopp där, Henrik Malmgren satte 4-0 i den femte minuten och tvingade Växjö till en rekordtidig timeout.

 

Direkt efter timeouten sköt Sirius i stolpen och det skulle bara dröja till den sjunde minuten innan Johan Eriksson utökat till 5-0, när sedan Daniel Stenlund snappade upp en retur och sköt in 6-0 i tom kasse och klockan bara visade 11:07 så kändes det som att matchen var avgjord.

 

Sirius gav inte Växjö en chans, snabba förflyttningar och bollsläpp gjorde gästerna stirriga och man var inte ens tvåa på bollarna under den första perioden. Sirius vann skotten i inledningsperioden med 14-5.

 

Trots det stora överläget var det inte tal om att dra ner på tempot, visserligen gjorde Växjö 6-1 i den andra perioden men Jakob Drews och Joakim Olsson såg till att ta bort alla tankar hos motståndarna på ett komma ikapp med varsitt mål fram till 8-1 med en halvminuts mellanrum. När perioden var färdigspelad hade Drews och Olsson gjort ytterligare varsitt mål och hemmaledningen var 10-1.

 

Inför den tredje perioden gjorde Växjö ett målvaktsbyte, ut gick Edin Omanovic som såg ut att vara på väg mot att byta ut sig själv efter 5-0 men motades in igen på planen. Nu kom istället Viktor Kastengren in och skulle bara komma att släppa in ett mål i buren efter en slutperiod som slutade oavgjort 1-1.

 

Sirius stod för en imponerande insats och hela nio olika spelare klev fram och blev målskyttar, Växjö som inte hade någonting att spela för blev ett lätt byte för blåsvart och det är svårt att dra några växlar på insatsen inför slutspelet där man ställs mot Storvreta - en drömkvartsfinal i mångas ögon.

 

Sirius - Växjö 11-2 (6-0, 4-1, 1-1)

Sirius mål: Jakob Drews 2, Joakim Olsson 2, Filip Eriksson, Erik Storgårds (straff), Filip Björk, Henrik Malmgren, Johan Eriksson, Daniel Stenlund, Kevin Söderling.

Publik: 1 107

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.