Skriv ut denna sida
Bollen i nättaket - Alexander Rudd gjorde två av sina tre mål på straff mot Mullsjö. (Foto: Peter Bohlin) Bollen i nättaket - Alexander Rudd gjorde två av sina tre mål på straff mot Mullsjö. (Foto: Peter Bohlin)

Effektivt Storvreta körde över serietrean

2019-03-10 - 21:09

Storvreta vann säkert mot toppkonkurrenten och serietrean Mullsjö hemma i IFU arena på söndagen. Det var ett effektivt hemmalag som vann med 8-2 trots att man sköt lika många skott på mål som motståndarna.

 

Söndagens match mot Mullsjö var betydelselös för Storvreta men matchen hade trots detta lite slutspelkaraktär över sig inför drygt 2100 åskådare i IFU Arena. Det var Mullsjö som tog ledningen med 0-1 i den åttonde minuten men Albin Sjögren replikerade minuten senare efter ett fint inspel av Robin Nilsberth från högerkanten.

 

När perioden var färdigspelad ledde Storvreta med 3-1 efter att Niklas Winroth gjort 2-1 och Alexander Rudd utökat till 3-1 efter straffslag.

 

I den andra perioden reducerade Mullsjö tidigt i perioden men det skulle komma att bli gästernas sista mål i den här matchen. Perioden slutade 1-1 efter Alexander Rudd gjort 4-2. Matchen spelades i högt tempo och emellanåt var det tuffa tag men matchen innehöll endast två dubbelutvisningar, båda gångerna efter internt gruff mellan Storvretas Mattias Samuelsson och Mullsjös Anton Vestlund.

 

När Emil Helmrich utökade till 5-2 efter att målvakten först såg ut att ha kontroll på bollen men ändå "tappat" in den så var matchen över. Storvreta hade full kontroll och målvakten Viktor Klintsten spelade inspirerat och var mycket bra.

 

Med en minuts mellanrum gjorde sedan Albin Sjögren 6-2 och Henrik Stenberg 7-2 när klockan visade sju minuters spel i slutperioden. Alexander Rudd fick fortroendet att lägga lagets andra tilldömda straff och lurade målvakten även den här gången för att lyfta in 8-2.

 

Det återstår en omgång av Superligan innan slutspelet startar, Storvreta har sedan tidigare vunnit serien och i den sista omgången möter man Helsingborg på bortaplan.

 

Storvreta - Mullsjö 8-2 (3-1, 1-1, 4-0)

Storvretas mål: Alexander Rudd 3 (varav två på straff), Albin Sjögren 2, Niklas Winroth, Emil Helmrich, Henrik Stenberg.

Publik: 2 112

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.