Skriv ut denna sida
Sirius segerjublar för första gången på två månader. (Foto: Peter Bohlin) Sirius segerjublar för första gången på två månader. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius sköna SSL-skräll mot Täby

2019-01-26 - 23:35

Sirius innebandydamer skrällde mot topplaget Täby efter en fantastisk laginsats och vann med 5-4 hemma i IFU arena på lördagseftermiddagen.

Senast Sirius och Täby möttes förlorade blåsvart med 11-3 och det var nästan tre år sedan man besegrade dagens motståndare. Lägg därtill att man inte har vunnit en match i SSL sedan den 30 november då man mötte Örnsköldsvik.

När sedan Täby tog ledningen med 0-1 i den femte minuten var det nog inte många på läktarplats som egentligen trodde på Sirius. Men på tre minuter vänder Sirius till ledning med 2-1 efter mål av Amanda Collin och Matilda Andersson.

Sirius spelade med en energi som det var ett tag sedan man såg från blåsvart, man lyckades dessutom hålla Täbys spetsar utanför boxen. Trots detta lyckades gästerna kvittera till 2-2 i den elfte minuten. Perioden tillhörde dock Sirius och det låg någonting i luften, den känslan förstärktes också då Anna Gertz skickar fram bollen i djupled förbi en passiv Moa Tschöp till Agnes Wiklund som fri med målvakten inte gjorde några misstag.

Sirius gick till periodvila med ledning 3-2 och vann skotten i den andra perioden med 10-6. När sedan Virve Bjerkefeldt drog in 4-2 i mitten av den tredje perioden från sin backposition såg Täby som gått på två femmor hela sista perioden väldigt trötta ut.

Efter en timeout och drygt två minuter kvar väljer gästerna att plocka ut målvakten och lyckas även reducera till 4-3 då klockan visade 18,47. Man fortsatte att spela utan målvakt och skapade bra tryck mot Sirius tills dess att Agnes Wiklund fick tag på bollen och skickade den rakt i mål från över halva planen till 5-3.

Med två sekunder kvar prickar Sara Attemo in 5-4 och Täby hann faktiskt få till ett avslut på de två sista sekunderna men inget mål dock. Sirius vinner välförtjänt tack vare att man fick ihop försvarsspelet som till och från har läckt en hel del. Bäst i Sirius var Agnes Wiklund som förutom förmågan att fånga upp bollarna när hon ligger högt i banan även gör bra saker med bollen och visar att hon även kan spela fram.

Sirius ligger på 13:e plats med 10 poäng, samma som tabelljumbon Örnsköldsvik, de två lagen har dock endast en poäng upp till Warberg på 12:e plats. Det skiljer bara tre poäng upp till Karlstad på tionde plats, bottenstriden tätnar och fem lag är indragna i den.

Sirius - Täby 5-4 (2-1, 1-1, 2-2)

Sirius mål: Agnes Wiklund 2, Amanda Collin, Matilda Andersson, Virve Bjerkefeldt.

Publik: 371

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills.

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.