Skriv ut denna sida
Albin Sjögren är bara en poäng från poängligaledningen i SSL efter fyra nya poäng. (Foto: Adam Troy) Albin Sjögren är bara en poäng från poängligaledningen i SSL efter fyra nya poäng. (Foto: Adam Troy)

Storvreta förlängde segersviten

2019-01-21 - 06:03

Storvreta förlängde sin segersvit till 14 raka matcher efter att man vunnit mot Dalen hemma i IFU Arena på söndagen med 7-4.

 

Det blev en jämn första period som slutade 1-1 men i andra perioden visade Storvreta mästarklass och gav inte Dalen en chans egentligen. Storvreta var överlägsna sina motståndare och vann perioden med 3-0 efter makalösa 17-1 i skott på mål.

 

I den tredje perioden fortsatte Storvreta att "trumma på" och gick fram till ledning med 7-1 innan man börade slappna av.

 

Dalen bjöds in att göra tre tröstmål fram till 7-4 men var aldrig nära att hota hemmafavoriterna. Noterbart från matchen är att Albin Sjögren fyra poäng fördelat på tre mål och en assist. Förra säsongens poängligavinnare är nu bara en poäng från att gå upp på poängligans första plats i SSL.

 

Då Sirius besegrade Falun på bortaplan och Storvreta vann mot Dalen drygar man nu ut ledningen i Superligan mot tvåan Falun. Storvreta har 48 poäng i topp och Falun 43 poäng.

 

Storvreta - Dalen 7-4 (1-1, 3-0, 3-3)

Storvretas mål: Albin Sjögren 3, Henrik Stenberg, Mattias Samuelsson, Jimmie Pettersson, Jesper Berggren.

Publik: 1 204

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.