Skriv ut denna sida
Hagundas besegrade Salem i sudden death med 4-3. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Hagundas besegrade Salem i sudden death med 4-3. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Hagundas sekunddrama gav två poäng mot serieledarna

2018-11-25 - 23:23

Hagunda kvitterade till 3-3 mot serieledarna Salem med en sekund kvar av tredje perioden, Markus Åkerfeldt gjorde sedan 4-3 med 18 sekunder kvar av förlängningen och sköt hem två blytunga poäng till sitt lag.

Hagunda stod för en tung vändning mot Salem som hade ledningen med 1-3 när halva matchen var spelad av seriefinalen av den norra innebandyallsvenskan. Första perioden lades till handlingarna med 0-1 som resultat efter mål av Isak Bengtsson .

Fredrik Holtz kvitterade till 1-1 men Salem stod sedan två raka mål i den andra perioden fram till 1-3. När Markus Åkerfeldt utvisades i mitten av perioden för fasthållning var det upplagt för Salem att utöka ytterligare men Hagunda höll undan.

Åkerfeldt får en viss revansch för utvisningen för minuten efter att han kommit in i spel igen spelar han fram Fredrik Holtz till 2-3, en viktig reducering och ett resultat som stod sig till andra periodens slut.

Tredje perioden blev oviss och spännande för de dryga 600 åskådarna som letat sig till IFU Arena denna eftermiddag. I den trettonde minuten tilldömdes Hagunda en straff men Alexander Johansson lyckades inte överlista Lucas Orrmo i Salems kasse.

Med minuten kvar trycker Hagunda på för kung och fosterland för att nå en kvittering, målvakten Niklas Söderström lämnar kassen för att ge plats till ytterligare en utespelare och med bara en sekund kvar kvitterar Jakob Arvidsson till 3-3 efter att Markus Åkerfeldt spelat över bollen till högerkanten. Arvidsson som hade "halvöppet" mål gjorde inga misstag.

Hagunda och Salem har mötts två gångerna tidigare, förra säsongens möten slutade först med en uddamålsförlust för Hagunda på bortaplan 5-4, hemmamötet i IFU Arena slutade oavgjort 3-3 vilket även söndagens match såg ut att göra. Men med 18 sekunder kvar rullar Hagunda upp, det är Kristian Adolfsson som driver upp bollen i en kontring på högerkanten, spelar över till Fredrik Holtz som har en försvarare på sig och släpper in bollen centralt till Markus Åkerfeldt som enkelt kan skjuta hem bonuspoängen till Hagunda.

Hagunda ligger kvar på tredje plats i den rekordjämna tabellen med 18 poäng, samma antal poäng som Salem med en match mindre spelad samt fyran Wibax Piteå. Bakom följer sedan Tullinge och AIK med 16 poäng. Leder serien efter Salems förlust mot Hagunda gör Thorengruppen som har 20 poäng.

Noterbart från matchen: Markus Åkerfeldt var direkt inblandad i de tre sista målen för Hagunda, reduceringen till 2-3 och kvitteringen till 3-3 som framspelare och det avgörande målet i förlängningen som målskytt. Lika många poäng men med två mål och en assist hade Fredrik Holtz som därmed drar ifrån som poängligaledare i den norra allsvenskan med 28 poäng, tre poäng före Victor Wettergren från RIG Umeå.

Hagunda - Salem 4-3 e.fl (0-1, 2-2, 1-0, 1-0)

Hagundas mål: Fredrik Holtz 2, Jakob Arvidsson, Markus Åkerfeldt.

Publik: 609

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills.

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.