Skriv ut denna sida
Mullsjös Schweiziska landslagman Tim Braillard avgjorde matchen i slutminuten. (Foto: Peter Bohlin) Mullsjös Schweiziska landslagman Tim Braillard avgjorde matchen i slutminuten. (Foto: Peter Bohlin)

Uddamålsförlust för Sirius

2018-11-07 - 02:12

Trots en bra insats av Sirius på tisdagkvällen föll man mot Mullsjö med 5-6 sedan gästerna prickat in segermålet en halvminut från slutsignalen.

 

De två första perioderna var mycket jämna och ställningen inför den tredje var 2-2 sedan Jakob Drews först givit Sirius ledningen med 1-0 i den första perioden och i andra perioden spelat fram Filip Björk till kvitteringen 2-2.

 

I den händelserika tredje perioden följdes lagen åt, först gjorde Johan Eriksson 3-2, men Mullsjö vände till 3-4 med två raka mål innan Jakob Drews kvitterade till 4-4 i mitten av perioden. Sirius gör en bra insats och lyckades även komma tillbaka från ett nytt underläge med 4-5 när det återstod sex minuter.

 

Det var återigen Jakob Drews som höll sig framme när han för andra gången fick framspelningen från Joakim Pettersson och kvitterade till 5-5. Det såg ut att gå mot förlängning men Tim Braillard sköt in segermålet 5-6 med endast en halvminut kvar av perioden.

 

Noterbart från matchen, Jakob Drews närmar sig SSLs tio-i-topp i poängligan. Hans fyra poäng (3+1) mot Mullsjö för upp honom på plats tolv med 18 poäng med 15 mål och 3 assist. I övrigt noteras en svag publiksiffra på 422 åskådare, Sirius ligger näst sist i SSLs publikliga med ett snitt på 486 åskådare, bara Pixbo Wallenstam är sämre med ett snitt på 279 åskådare per match.

 

Sirius ligger kvar på tionde plats i Superligans tabell med 11 poäng, två poäng före Höllviken och en poäng bakom Jönköping, man har dock en match mer spelad än de övriga.

 

Sirius - Mullsjö 5-6 (1-1, 1-1, 3-4)

Sirius mål: Jakob Drews 3, Filip Björk, Johan Eriksson)

Publik: 422

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.