Skriv ut denna sida
Storvretas Albin Sjögren gjorde tre mål. (Foto: Sandy Sine) Storvretas Albin Sjögren gjorde tre mål. (Foto: Sandy Sine)

Trögstartat Storvreta bjöd på målfest

2018-11-04 - 22:24

Storvreta låg under efter första perioden med 2-3 mot Jönköping i söndagens superligamöte. En uppryckning i andra perioden gav dock till slut en säker seger med 11-6.

 

Niklas Winroth inledde med att göra 1-0 i den sjätte minuten men en minut senare var det kvitterat. Värre skulle det bli, för Jönköping tog ledningen med 1-2 i den tolfte minuten och utökade till 1-3 bara två (!) sekunder efter tekningen.

 

Michael Jansson reducerade för Storvreta till 2-3 och publiken fick gnugga sig i ögonen efter att ha sett tre mål på 29 sekunder. Inför den andra perioden gjorde Storvreta ett målvaktsbyte, ut gick Viktor Klintsten och in kom Jacob Pettersson.

 

Målen fortsätter att falla i snabbt takt under andra perioden, Tobias Gustafsson kvitterade till 3-3 i den andra minuten men gästerna återtog ledningen två minuter senare för att se Mattias Samuelsson sjuta in 4-4 en halv minut senare. När perioden var över hade Storvreta kopplat greppet om Jönköping efter två mål av Albin Sjögrne och ett av Jimmie Pettersson.

 

Tredje perioden blev en transportsträcka fram till 11-5 med drygt två minuter kvar av perioden. Tre nya tunga poäng för Storvreta in i kampen om serieledningen under kommande matcher. Jönköpings Emil Nilsen putsade till siffrorna för Jönköping genom att reducera till 11-6 innan matchen blåste av.

 

Noterbart från matchen, Albin Sjögren tycks ha hittat målet igen, tre mål från förra säsongens kytteligavinnare idag. Ett rekordtidigt målvaktsbyte av Viktor Klintsten som lämnade över till Jacob Pettersson efter en period vid ställningen 2-3.

 

Segern för upp Storvreta på fjärde plats med 18 poäng tillsammans med tre andra lag, endast en poäng bakom serieledarna Linköping som man tar emot hemma i IFU Arena på onsdag.

 

Storvreta - Jönköping 11-6 (2-3, 5-1, 4-2)

Storvretas mål: Albin Sjögren 3, Tobias Gustafsson 2, Niklas Winroth, Michael Jansson, Mattias Samuelsson, Jimmie Pettersson, Rasmus Sundstedt, Victor Andersson.

Publik: 1 064

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.