Skriv ut denna sida
Siriustränaren Niklas Johansson saknar fortfarande en seger i årets SSL. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Siriustränaren Niklas Johansson saknar fortfarande en seger i årets SSL. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Storförlust för Sirius i Mölnycke

2018-11-04 - 03:55

Sirius damer inkasserade sin åttonde raka förlust när man mötte Pixbo Wallenstam på bortaplan och föll med 11-1.

 

Pixbo hade inga problem med att besegra tabelljumbon Sirius i lördagens superligamöte i Mölnycke utanför Göteborg. Sirius stod emot bra under första perioden men fick bara iväg ett enda skott på hemmalagets kasse. Pixbo hade ledningen med 2-0 inför den andra perioden.

 

Mittenperioden blev jämnare sett till snatalet skott på mål, men det var Pixbo som vann perioden med 1-0. I den tredje perioden fördubblade Pixbo antalet mål till 6-0 på mindre än tre minuter och Jennifer Gräll som släppt in sex mål på femton skott byttes ut mot Lovisa Nilsson.

 

Fram till målvaktsbytet hade hemmalagets Eliska Krupnova haft en bra eftermiddag med två mål och två assist på de första fem hemmamålen.

 

Efter målvaktsbytet gjorde Sirius Amanda Collin 6-1 men någon upphämtning var det inte tal om då Lovisa Nilsson tvingades släppa fem bollar förbi sig under slutperioden, Nilsson gjorde dock en straffräddning vid ställningen 8-1.

 

Segern för upp Pixbo till första platsen på 23 poäng förbi IKSU med 21 poäng i superligans tabell, Pixbo har dock en match mer spelad än IKSU. Sirius ligger sist i tabellen med noll poäng, framför sig har man Örnsköldsvik på två poäng samt Warberg och Karlstad på tre poäng.

 

Nästa match för Sirius spelas den 17 november mot Karlstad, utan tvekan säsongens viktigaste match så här långt.

 

Pixbo Wallenstam - Sirius 11-1 (2-0, 1-0, 8-1)

Sirius mål: Amanda Collin.

Publik: 226

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.