Skriv ut denna sida
Joakim Olsson, stor segerorganisatör med fyra assist. (Foto: Sandy Sine, arkivbild) Joakim Olsson, stor segerorganisatör med fyra assist. (Foto: Sandy Sine, arkivbild)

Förstafemman bakom allt för Sirius i bottenmötet

2018-10-27 - 15:01

Sirius förstafemma låg bakom samtliga fem mål i segermatchen mot Höllviken på bortaplan under lördagen. Segern innebär att Sirius lämnar platsen som nästjumbo till Helsingborg.

 

Två mål av Johan Eriksson och Kevin Söderling i förstafemman samt ett mål från backen Joakim Pettersson i numerärt överläge lyfter Sirius från placeringen som nästjumbo med tre placeringar till den tionde.

 

Det var dock Höllviken som tog ledningen med 1-0 i den åttonde minuten, kvitteringen kom dock bara minuterna senare då Joakim Pettersson sköt in 1-1 från sin "pointposition" i numerärt överläge. Dryga minuten före periodpausen gav Johan Eriksson Sirius ledningen med 1-2.

 

I andra perioden är det Höllviken som skapar mest framåt men Tobias Steineck hade sällan några problem med avsluten som allt som oftast gick rakt på honom. Kevin Söderling utökade till 1-3 i den fjärde minuten framspelad av Johan Eriksson, en hög klubba och ett säkert straffslag senare via stolpe-stolpe och in till 2-3 var det återigen kontakt för hemmalaget.

 

Sirius chocköppnade den tredje perioden med att göra 2-4 redan efter 14 sekunder, det är Kevin Söderling som gör sitt andra mål under matchen. Sirius kontrollerar sedan matchen och när Johan Eriksson snyggt skjuter in ett frispel från Joakim Olsson till 2-5 är det klart. Assisten var för övrigt Olssons fjärde under matchen.

 

Matchen slutar 3-5 sedan Höllviken plockat ut målvakten och Johannes Wilhelmsson reducerat med en och en halv minut kvar. Förlusten var Höllvikens femte raka och det märktes att laget var stressat under matchen, man spelade på gränsen och det blev lite grinigt vid några tillfällen.

 

Segern var Sirius andra raka och lagkaptenen Johan Eriksson som själv gjorde två mål var lättad.

- Vi är det bättre laget över 60 minuter, säger Eriksson till SSL-play och fortsätter, jag har haft lite måltorka ett tag så det var skönt att sätta dit två mål.

 

Nästa match för Sirius spelas den 1 november hemma mot Helsingborg som fortfarande saknar en seger i årets Superliga, Helsingborg har dock en match i morgon hemma mot Falun.

 

Höllviken - Sirius 3-5 (1-2, 1-1, 1-2)

Sirius mål: Johan Eriksson 2, Kevin Söderling 2, Joakim Pettersson.

Publik: 316.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

Slutspel kvartsfinal: Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.

Bildsvep: Sirius och Storvreta möttes på söndagen i SM-slutspelets andra kvartsfinalmatch, det blev en jämn match som avgjordes på straffar. Uppsalanyheters forograf Sandy Sine var på plats och bjuder här på ett bildsvep.