Skriv ut denna sida
Filip Eriksson t.v gjorde tre poäng och Joakim Olsson avgjorde matchen i förlängningen. (Foto: Peter Bohlin) Filip Eriksson t.v gjorde tre poäng och Joakim Olsson avgjorde matchen i förlängningen. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius övertidssegrade i jumbofinalen

2018-10-14 - 22:02

Sirius vann den tidiga jumbofinalen i SSL mot nykomlingarna Lindås med 5-4 efter förlängning hemma i IFU Arena.

 

Efter fem spelade omgångar låg Sirius sist i SSL tillsammans med nykomlingarna Lindås. När lagen möttes i den tidiga jumbofinalen var det Lindås som började bäst och hade ledningen med 0-2 efter den första perioden, båda målen inprickade av Jonatan Åkesson.

 

I andra perioden fick dock Sirius ordning på sitt spel och fick utdelning på sitt chansmässiga övertag. Perioden slutade 3-0 till Sirius efter två mål av Jakob Drews och ett av Johan Eriksson. 

 

Lindås kvitterade till 3-3 i den fjärde minuten av tredje perioden men Filip Eriksson gjorde 4-2 med drygt två minuter kvar. Det blev dock inte segermålet för Albin Jansson kvitterade till 4-4 med 30 sekunder kvar och ordnade på så sätt förlängning.

 

441 åskådare fick se Joakim Olsson avgöra matchen för Sirius med knappt två minuter spelade av förlängningen och hemmalaget fick därmed med sig bonuspoängen från matchen. Noterbart från matchen är U19-landslagsspelaren Filip Erikssons tre poäng, han spelade fram till 1-2 och kvitteringen 2-2 samt gjorde själv 4-3 i slutet av tredje perioden.

 

Sirius ligger på den trettonde och näst sista platsen i SSL efter sex omgångar. Nu väntar ett litet uppehåll för Euro Floorball Tour, den 27 oktober återupptas sedan SSL för Sirius som möter Höllviken på bortaplan.

 

Sirius - Lindås 5-4 e.fl (0-2, 3-0, 1-2, 1-0)

Sirius mål: Jakob Drews 2, Johan Eriksson, Filip Eriksson, Joakim Olsson.

Publik: 441

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.