Skriv ut denna sida
Alexander Johansson petar in 8-4, hans tredje mål under matchen mot Runsten. (Foto: Peter Bohlin) Alexander Johansson petar in 8-4, hans tredje mål under matchen mot Runsten. (Foto: Peter Bohlin)

Hagundas första seger

2018-10-05 - 23:57

Det satt långt inne, men efter en svag första period med underläge 3-4 var det bara Hagunda för hela slanten. Tabelljumbon Runsten hade inget att sätta emot och Hagundasegern skrevs till 9-5.

 

Det började bra för Hagunda när Runsten från Gävle kom på allsvenskt besök i IFU Arena, Felix Abrahamsson gav hemmalaget ledningen med 1-0 i den fjärde minuten men mindre än två minuter senare var ställningen 2-1 sedan Runsten först kvitterat till 1-1 och sedan Charlie Hellström åter givit Hagunda ledningen i matchen.

 

När sedan Alexander Johansson inte lyckades ta sig in "köksvägen" trampade han helt sonika in i slottet och sköt in 3-1 högt bakom Markus Leppänen i Runstens mål. Kanske var det en falsk trygghet som smög sig in i laget för man behövde inte jobba särskilt hårt för målen.

 

Runsten bjöds in i matchen igen då Hagunda spelade med en man mer. Gästerna lyckades reducera till 3-2 och sedemera även kvittera till 3-3, innan perioden var över tog Runsten dessutom ledningen och i sanningens namn hade målvakten Martin Cyrén inte många rätt i den här matchen.

 

Tränarparet var nog inte helt nöjda med lagets insats, känslan vid sidan av planen var att man förmodligen trodde att det skulle lösa sig mot nykomlingslaget. Det blev också en del förändringar i den andra perioden, tre spelare som startade i den första perioden fick vila och målvakten Cyrén byttes ut till förmån för Niklas Söderström.

 

Det blev också en allmän uppryckning i laget och andra perioden gick klart till Hagunda med 4-0 efter mål i numerärt överläge av Mikael Hast till 4-4, Alexander Johansson utökade sedan till 5-4 och två raka mål från Daniel Wadberg gav 7-4 inför den tredje perioden.

 

Runsten kroknade allt mer och såg inte helt tränade ut för 60 minuters allsvenskt spel, när Alexander Johansson sträckte ut och gjorde ett riktigt viljemål till 8-4 tog Runsten timeout men ingenting hjälpte. Hagundas Mikael Hast utökade till 9-4 i den elfte minuten och det såg även ut som att inbytte målvakten Niklas Söderström skulle få hålla nollan.

 

Slutresultatet skrevs dock till 9-5 sedan Magnus Persson reducerat till 9-5 med mindre än två minuter kvar av perioden. Hagunda vinner rättvist men kommer inte riktigt upp i den nivå som man har vant sig med. Spelet går lite knackigt och emellanåt blir det lite för mycket bolltransporter vilket inte är särskilt vanligt i Hagunda som är betydligt mer kända för sitt kvicka spel med snabba bollsläpp.

 

Vinsten tar upp Hagunda på tabellens femte plats med fyra poäng, nästa match spelas den 13 oktober borta mot KAIS Mora.

 

Hagunda - Runsten 9-5 (3-4, 4-0, 2-1)

Hagundas mål: Alexander Johansson 3, Daniel Wadberg 2, Mikael Hast 2, Felix Abrahamsson, Charlie Hellström.

Publik: 558

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.