Skriv ut denna sida
Dalens Mattias Ljunggren gör 4-9 på Viktor Klintsten. (Foto: Peter Bohlin) Dalens Mattias Ljunggren gör 4-9 på Viktor Klintsten. (Foto: Peter Bohlin)

Tung premiärförlust för Storvreta

2018-09-20 - 01:05

SSL-premiären mot Dalen är nog en match som Storvreta helst vill glömma. Gästerna vann med tvåsiffrigt 10-6 och det enda glädjeämnet var tretton minuters spel av en målvaktsdebutant.

 

Stjärnspäckade Storvreta fick sämsta tänkbara starten på säsongen 2018/2019. Ett motiverat Dalen neutraliserade det mesta i Storvretas anfallsväg framförallt under den första perioden som man vann med 1-4 efter två mål vardera av Sebastian Degeryd och Alexander Hedlund.

 

Henrik Stenberg reducerade visserligen Dalens ledning med 0-2 men minuten senare gjorde gästerna 1-3 och innan periodens slut var ställningen 1-4.

 

Underbart är kort, det gick nämligen bara fyra sekunder av andra perioden så hade Tobias Gustafsson reducerat till 2-4. Men någon Storvretaoffensiv fick vi inte se, Dalens Alexander Hedlund gjorde både 2-5 och 2-6 med bara tjugo sekunder mellanrum. Tre mål på bara 2.17 minuter.

 

Storvreta hade stora problem att komma igenom Dalens kompakta försvar och svårt att försvara sig mot deras snabba omställninger. Efter andra perioden var ställningen 4-7 efter två mål av Niklas Winroth och ett från Dalens Ketil Kronberg.

 

Tredje perioden blir lik den andra, det är Dalen som har greppet om matchen och efter 4-8 från Jonas Svahn och 4-9 i den sjätte minuten från Mattias Ljunggren drar Storvretas målvakt Viktor Klintsten på sig 2+10 minuters utvisning (osportsligt uppträdande) i ren frustration över den egna insatsen.

 

Klintstens utbrott banade dock vägen för den 19-årige målvaktsdebutanten Simon Olofsson som är inlånad via ett samarbetsavtal med Rasbo. Olofsson fick det hett om öronen direkt med gjorde några fantastiska räddningar och drog ner stora applåder från läktarna.

 

Rasmus Sundstedt och Henrik Stenberg gav Storvreta ett visst hopp då man reducerade till 5-9 och 6-9 då det återstod fem minuter. Närmare än så kom Storvreta aldrig och Dalen kunde fastställa slutresultatet 6-10 i tom kasse.

 

Dalen vinner rättvist, Storvreta var aldrig i närheten den här aftonen. Ska man vara kritisk så var det få spelare som visade något extra i hemmalaget, att den 19-årige målvaktsdebutanten fick pris som bäste spelare i Storvreta efter bara 13 minuters spel får tala för det övriga lagets insats.

 

På söndag får Storvreta chansen att städa undan premiärförlusten då man åker söderut för att möta Pixbo på bortaplan.

 

Storvreta - Dalen 6-10 (1-4, 3-3, 2-3)

Storvretas mål: Niklas Winroth 2, Henrik Stenberg 2, Tobias Gustafsson, Rasmus Sundstedt.

Publik: 1 294

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.