Skriv ut denna sida
Frida Lundberg (t.v) är klar för spel i Sirius kommande säsong. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Frida Lundberg (t.v) är klar för spel i Sirius kommande säsong. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Lundberg klar för Sirius

2018-05-21 - 01:29

Sirius damer värvar ytterligare en back från degraderade SSL-laget Linköping. Sedan tidigare har man gjort klart med Amanda Boström och nu meddelar man att man även gjort klart med Frida Lundberg.

 

Under lördagen offentliggjordes via UNT att backen Amanda Boström från SSL-jumbon Linköping var klar för Sirius damer kommande säsong.

 

på söndagen gick Sirius även ut via sin Facebooksida att man gjort klart med ytterligare en back från Linköping. Det är 22-årige Frida Lundberg som uppges ha skrivit på för uppsalaklubben.

 

Frida är en tuff back som inte kliver undan i närkampsspelet, säger sportgruppens Sara Orebrand till Sirius Facebooksida. Frida själv menar att hennes styrkor förutom närkampsspelet är inställningen, vinnarmentaliteten och tryggheten med boll.

 

Den gångna säsongen gjorde Frida ett mål, det var för övrigt målet som betydde kvittering till 7-7 med en minut kvar i matchen mot just Sirius när lagen möttes i början av mars i år.

 

Frida har Hörnefors som moderklubb där hon spelade fyra säsonger, därefter har hon spelat sju säsonger i IKSU Ungdom innan förra säsongens ettåriga sejour i Linköping.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.