Skriv ut denna sida
Sirius besegrade Karlstad och är klara för slutspel. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sirius besegrade Karlstad och är klara för slutspel. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius klara för slutspel efter seger mot Karlstad

2018-03-11 - 18:51

Sirius gjorde vad som krävdes och besegrade Karlstad i söndagens näst sista omgång av SSL med 2-6.

 

Med en omgång kvar av Superligan står det klart att Sirius är klara för kvartsfinal sedan man besegrat Karlstad på söndagen med 2-6. Det var i den andra perioden som Sirius gjorde ett segerryck genom att gå från första periodens 2-2 till 2-4 efter mål av Johanna Hall och Charlotte Bravo.

 

I den tredje perioden satt det hårt inne men Emma Gustafsson gjorde matchavgörande 2-5 med drygt fem minuter kvar. Matchen slutade så som den började, med mål av Maja Brodin 2-6 som blev slutresultat.

 

Segern innebär att man går upp på tabellens sjunde plats med 33 poäng, två poäng före åttan Dalen och tre poäng före nian Malmö utanför slutspel. Med tanke på att just Dalen och Malmö möter varandra kan Sirius som sämst bli åtta efter nästa omgång. Man möter dock nästjumbon Telge i sista omgången.

 

Karlstad - Sirius 2-6 (2-2, 0-2, 0-2)

Sirius mål: Maja Brodin 2, Agnes Wiklund, Johanna Hall, Charlotte Bravo, Emma Gustafsson.

Publik: 300

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.