Skriv ut denna sida
Sirius Peter Berlin i en spelvändning. (Foto: Peter Bohlin) Sirius Peter Berlin i en spelvändning. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius vaknade försent

2018-02-18 - 21:00

Sirius vaknade försent och föll ner utanför slutspelsplatserna efter söndagens möte mot Helsingborg. När det återstod mindre än två minuter låg man únder med 1-4 men var mycket nära att gå ikapp, man föll dock till slut med 3-4.

 

Helsingborg visade större vilja och motivation än Sirius och gjorde matchens första mål redan efter tre minuter, när sedan Peter Berlin blev utvisad i mitten av perioden utökade uppsalabekantingen Mika Kohonen till 0-2.

 

Sirius hade svårt att "komma till" men lyckades avsluta på mål lika många gånger som Helsingborg under de två första perioderna 13 gånger, det var dock Helsingborg som var mest effektiva och ledde med 1-2 efter två perioder sedan Joakim Olsson gjort andra periodens enda mål.

 

När Jonathan Skoglösa utökade till 1-3 i mitten av tredje peridoen trodde nog de flesta att matchen var över. Fyra minuter senare tilldöms Helsingborg en straff efter att Tobias Steineck "flyttat på målburen" med foten i samband med en situation i hans straffområde. Mika Kohonen fick chansen att definitivt "stänga" matchen men Steineck var följsam och räddade.

 

Kohonen fick dock en liten revansch på sig själv under det efterföljande numerära överläget. Knappt en minut in i power play gjorde han sitt andra mål och utökade till 1-4.

 

Sirius är dock nära att komma ikapp, först trycker Jakob Drews in 2-4 efter 18:08 och med en halv minut kvar gör Peter Berlin 3-4. Man hann även med att få till ytterligare ett avslut som dock gick i bröstet på målvakten Jonathan Edling som dessutom hann med att göra en liknande förflyttning av målburen med foten som Steineck tidigare.

 

Hela Siriusbänken och spelarna på planen reagerade och menade att man ville ha en domaråtgärd även vid detta tillfälle. Det blev dock ingen straff för Sirius och matchen slutade 3-4 efter att Sirius vunnit skotten med 12-4 i sista perioden.

 

Sirius ramlar efter förlusten ner på nionde plats med 37 poäng, en poäng bakom Dalen och tre poäng bakom Helsingborg. Nästa söndag möter man Linköping på bortaplan.

 

Sirius - Helsingborg 3-4 (0-2, 1-0, 2-2)

Sirius mål: Joakim Olsson, Jakob Drews, Peter Berlin.

Publik: 517

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.