Skriv ut denna sida
Siriusjubel i den senaste matchen hemma mot Endre. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Siriusjubel i den senaste matchen hemma mot Endre. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius vann "sexpoängsmatchen" i Umeå

2018-02-11 - 23:20

Sirius vann blytunga poäng mot Dalen i söndagens "sexpoängsmatch" där en slutspelsplats låg i potten. Segern skrevs till 3-4 och Sirius går upp på sjunde plats i tabellen.

 

Sirius fick en riktigt bra start med ett tidigt ledningsmål i den första perioden av Johanna Claesson som spelades fram av Linda Englund. Med två minuter kvar utökades ledningen till 0-2 den här gången med Englund som målskytt.

 

Sirius fick precis den start man behövde men Dalen kom tillbaka och gjorde två snabba mål i inledningen av den andra perioden och redan efter tre minuter var det kvitterat till 2-2 men man lyckas ta sig till periodvila efter andra perioden med ledning 2-3 efter mål av Sofie Paulsson.

 

Det var en märklig utveckling, första perioden vann Sirius skotten med 11-2 och i den andra perioden var det Dalen som vann skotten med 11-4. Ovisst inför den tredje perioden med andra ord.

 

Agnes Wiklund som varit mycket bra sedan coemacken efter sin tidigare skada spelade fram Evelina Sparf som gjorde viktiga 2-4 när Dalen jagade för att nå en kvittering. Slutet av matchen blev dramatisk, hemmalagets Sandra Törnqvist reducerade till 3-4 när man plockat ut målvakten och med halvminuten kvar drog Sofie Paulsson på sig en utvisning för osportsligt uppträdande.

 

Det dåligt valda tillfället för en utvisning gav Dalen chansen att spela med sex utespelare mot Sirius fyra, men blåsvart höll undan och tog tre blytunga poäng som ger en skjuts upp på tabellens sjätte plats med fem poäng ner till Dalen strax utanför slutspelet.

 

Det återstår sex omgångar och Sirius stärkte verkligen sina slutspelschanser, nästa omgång spelas den 18 februari då man möter Warberg hemma i IFU Arena.

 

Dalen - Sirius 3-4 (0-2, 2-1, 1-1)

Sirius mål: Johanna Claesson, Linda Englund, Sofie Paulsson, Evelina Sparf.

Publik: 255

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.