Skriv ut denna sida
Hagundas nyförvärv Joakim Turunen gjorde tre poäng i debuten. (Foto: Peter Bohlin) Hagundas nyförvärv Joakim Turunen gjorde tre poäng i debuten. (Foto: Peter Bohlin)

Storseger men det satt långt inne för Hagunda

2018-02-10 - 22:18

Hagunda vann med hela 10-4 i toppmötet mot slutspelsjagande Umeå City. Med tio minuter kvar av tredje perioden var ställningen 4-4 men resten av matchen vann Hagunda med 6-0.

Ett till synes lite spänt Hagunda behövde 50 minuter på sig för att göra segerrycket mot kvaljagande Umeå City som hade 4-4 när det återstod tio minuter av matchen.

Det var gästerna som tog ledningen redan i den första minuten, men återvändaren Viktor Strömquist kvitterade till 1-1 som sedan stod sig resten av perioden. I inledningen av den andra perioden var det nyförvärv nummer två, Joakim Turunens tur att presentera sig när Martin Holm spelade fram till 2-1.

Umeå kvitterade till 2-2 vilket såg ut att stå sig perioden ut men med 41 sekunder kvar av perioden återtog Hagunda ledningen genom Christoffer Gustafsson som bjöd på kvällens finaste målgest. Gustafsson formade händerna som ett hjärta och pekade därefter med ett finger på det hjärta med sjuke sportchefen Nikola Marincics initialer som man dagen till ära hade tryckt på matchställen.

Med bara sekunder kvar gjorde Joakim Turunen sitt andra mål och de flesta trodde nog att det var ett segerryck som man fick se inför den tredje perioden.

Umeå satsade friskt framåt och fick bra tryck på Hagunda som jobbade stenhårt i försvaret, framför allt gjorde Charlie Hellström en riktigt bra match och visade stort hjärta i försvarsspelet. Umeå reducerade dock först till 4-3 i den sjunde minuten och knappt tre minuter senare kvitterade man till 4-4.

Hagundas lagledning tog omedelbart en timeout för att lägga upp taktiken inför de återstående tio minuterna. Vad man sa till varandra är oklart med minuten senare gjorde Martin Holm 5-4 framspelad av Joakim Turunen som därmed gjorde sin tredje poäng i debuten. Under de sista fyra minuterna gjorde Hagunda fem mål, varav två i tom kasse när Umeå plockat målvakten.

Segern innebär att Hagunda nu är uppe i 40 poäng och i praktiken är klara för SSL-kvalet, nästa lördag möter man Hudik/Björkberg på bortaplan och sedan väntar en seriefinal mot Salem hemma i IFU Arenaden 24 februari.

Hagunda - Umeå City 10-4 ( 1-1, 3-1, 6-2)

Hagundas mål: Joakim Turunen 2, Alexander Johansson 2, Linus Nyström 2, Viktor Strömquist, Christoffer Gustafsson, Martin Holm, Nils Göthberg.

Publik: 519

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills.

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.