Skriv ut denna sida
Storvreta satte flera rekord vid storsegern mot AIK. (Foto: Peter Bohlin) Storvreta satte flera rekord vid storsegern mot AIK. (Foto: Peter Bohlin)

Flera rekord vid Storvretas storseger mot AIK

2018-01-22 - 01:32

När Storvreta på söndagen körde över AIK och vann med 15-5 var det inte bara den största segern mellan lagen, det sattes även några säsongsrekord.

 

Storvreta satte rekordfart när man mötte AIK på söndagen och gjorde 1-0 redan efter 9 sekunders spel, efter 1:55 ledde "Vreta" med 3-0 och AIK gjorde ett "rekordtidigt målvaktsbyte" på grund av Albin Engholms dåliga start.

 

Efter 12:41 i samma period hade Storvreta utökat till 7-0 genom att göra fyra mål på inhopparen 19-årige Jonathan Hjelm som byttes ut. Tillbaka in i mål sattes Albin Engholm igen, två målvaktsbyten alltså på de första 12:41 i period ett.

 

Om det är rekordtidiga målvaktsbyten har inte gått att få bekräftat men mycket talar för det så länge man inte räknar målvaktsbyte på grund av skada.

 

Största segern

Segern med 10 mål är den största segern hittills den här säsongen, i alla fall ett tangerat sådant då även Falun vunnit med 10 mål i en match tidigare, Storvretas seger går dock in på plats ett med fler gjorda mål:

1: 2018-01-21 Storvreta - AIK 15-5

2: 2017-10-21 Falun - Helsingborg 12-2

 

Flest gjorda mål

När det gäller flest gjorda mål den här säsongen så är man numera etta på den listan. Det tidigare säsongsrekordet hade Falun efter seger mot Örebro med 14-6.

1: 2018-01-21 Storvreta - AIK 15-5

2: 2017-12-16 Falun - Örebro 14-6

 

Störst segermarginal mellan lagen

Om vi tittar på den individuella statistiken mellan lagen sedan man möttes första gången i den högsta herrserien 2001-09-30 så är det den största segermarginalen. Det tidigare rekordet hade AIK från 2005 då man vann på hemmaplan med nio mål.

1: 2018-01-21 Storvreta - AIK 15-5

2: 2005-01-06 AIK - Storvreta 10-1

 

Totalt under alla säsonger har man mötts 54 gånger i grundspel och slutspel, båda lagen har i nuläget  vunnit 26 gånger vardera mot varandra. Två gånger har man spelat oavgjort efter sudden death.

 

Storvreta har vunnit tio av de tolv senaste matcherna mot AIK och har nu fyra raka segrar i tur och ordning 15-5 (h), 3-5 (b), 10-3 (h) och 8-4 (h).

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.