Skriv ut denna sida
Agnes Wiklund blev poängbäst i Sirius med ett mål och en assist. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Agnes Wiklund blev poängbäst i Sirius med ett mål och en assist. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Knapp seger mot tabelljumbon

2017-12-17 - 01:19

Sofie Paulsson räddade tre poäng för Sirius i SSL-mötet mot tabelljumbon Telge, därmed stärker uppsalalaget sin slutspelsplats.

 

Sirius fisk oväntat tufft motstånd mot tabelljumbon Telge när lagen möttes under lördagen. Efter en pangstart med mål av Agnes Wiklund i den 16:e sekunden kunde sedan Maja Liljeroth utöka till 0-2 i den andra periodens inledning.

 

Så långt såg allting bra ut även fast hemmalaget sköt fler skott på mål än Sirius. Innan andra perioden var över kunde dock Telge reducera till 1-2 och även kvittera efter fyra minuter av den tredje perioden.

 

Agnes Wiklund spelade fram Anna Mattsson som kunde göra 2-3 i den åttond eminuten men återigen kvitterar Telge. Det är Felicia Forsmak som sågut att kunna bli poängräddare för Telge.

 

Sirius som var favorier trots bortaplan kunde till slut göra 3-4 genom Sofie Paulsson och därefter stänga matchen. Sirius ligger efter segern kvar på sjunde plats i tabellen och lämnar Jönköping fyra poäng bakom sig på åttonde plats samt Karlstad fem poäng bakom på nionde platsen.

 

I nästa omgång väntar tuffare motstånd i form av serieledande Pixbo på bortaplan, den matchen spelas dock först den 4 januari.

 

Telge - Sirius 3-4 (0-1, 1-1, 2-2)

Sirius mål: Agnes Wiklund, Maja Liljeroth, Anna Mattsson, Sofie Paulsson.

Publik: 172

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.