Skriv ut denna sida
Albin Sjögren gjorde tre mål och två assist under matchen mot Thorengruppen. (Foto: Peter Bohlin) Albin Sjögren gjorde tre mål och två assist under matchen mot Thorengruppen. (Foto: Peter Bohlin)

Storvretas galna vändning i slutperioden

2017-11-30 - 00:44

Inför den tredje perioden låg Storvreta under med 2-5 i hemmamötet mot Thorengruppen, men slutforcering där man sköt 24-6 i skott och vann perioden med 8-0 gav tre nya poäng i toppen av SSL-tabellen.

 

Team Thorengruppen har inte direkt rosat marknaden och ligger sist i SSL-tabellen med sju poäng, tre poäng bakom nästjumbon Sirius. På onsdagkvällen var man dock på väg mot en blytung skräll mot tabelltvåan Storvreta då man ledde med 2-5.

 

Första perioden slutade oavgjort 2-2 trots ett skottövertag för Storvreta med 13-5, stor effektivitet med andra ord hos gästerna. I andra perioden var Storvretas skottövertag fortfarande stort, man sköt 10-5 men förlorade trots det perioden med 0-3 och Thorengruppen hade vittring på poäng i Uppsala.

 

I den tredje perioden visade dock Storvreta varför man ligger tvåa i tabellen med bara en förlust. Efter mindre än en minut reducerade Henrik Stenberg till 3-5, och drygt fyra minuter senare var det kvitterat till 5-5 efter mål av Robin Nilsberth och Tobias Gustafsson.

 

Valdemar Ahlroth och Albin Sjögren samarbetade sedan med fyra raka mål, två mål från Ahlroth och två mål från Sjögren samt varsin framspelning. Att sedan Fredrik Lindholm gjorde 10-5 med fjorton sekunder kvar var mest av akademiskt intresse, matchen var sedan länge avgjord efter en styrkedemonstration från Storvreta.

 

Hemmalaget vann skotten med sjuka 24-6 i tredje och perioden med 8-0 och Storvreta fortsätter att skugga Falun som ligger etta i SSL-tabellen med 34 poäng, två poäng före Storvreta. Nästa match för Storvreta spelas den 3 december borta mot Örebro.

 

Storvreta - Team Thorengruppen 10-5 (2-2, 0-3, 8-0)

Storvretas mål: Albin Sjögren 3, Valdemar Ahlroth 2, Emil Helmrich, Henrik Stenberg, Robin Nilsberth, Tobias Gustafsson, Fredrik Lindholm.

Publik: 814

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.