Skriv ut denna sida
Hagundaflaggor hemmai IFU Arena. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Hagundaflaggor hemmai IFU Arena. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Hagunda studsade tillbaka och vann

2017-11-26 - 23:20

Hagunda studsade tillbaka direkt efter förra veckans förlust mot Salem och bortabesegrade Dalen med 3-6 på söndagen.

 

Hagunda visade direkt att bortaförlusten senast mot Salem var en tillfällighet, på söndagen tog man sin åttonde seger när Dalen bortabesegrades med 3-6.

 

Niklas Wik inledde målskyttet i matchen när han gav Hagunda ledningen med 0-1 i den sjunde minuten. Dalen vände dock genom att göra två mål på drygt en minut mellan den 12:e och 13:e minuten.

 

Dalen gick till periodvila med ledningen 2-1. Det skulle dröja till den nionde minuten i andra perioden innan Fredrik Hast kvitterade till 2-2, oavgjort var också ställningen inför den tredje perioden sedan Dalen först tagit ledningen och Daniel Wadberg kvitterat till 3-3 i slutminuten, kvitteringen gjordes i spel fyra mot fem efter en utvisning på Mikael Hast.

 

Hagunda brukar vara starka i tredje perioderna (undantaget den senaste matchen mot Salem) vilket man var även i matchen mot Dalen. Nils Göthberg och MArtin Holm gjorde tidiga mål och kopplade segergreppet när man gick från 3-3 till 3-5.

 

I slutet av perioden chansar Dalen med att ta ut sin målvakt och sätta in en extra utespelare vilket banade väg för Felix Abrahamsson att fastställa 3-6 i tom kasse. Hagunda leder alltjämnt den allsvenska tabellen på 24 poäng, fyra poäng före tvåan Strängnäs som förlorade mot Gävle med 3-5.

 

Nästa match för Hagunda spelas på fredag då man tar emot Djurgården hemma i IFU Arena.

 

Dalen - Hagunda 3-6 (2-1, 1-2, 0-3)

Hagundas mål: Niklas Wik, Fredrik Hast, Daniel Wadberg, Nils Göthberg, Martin Holm, Felix Abrahamsson.

Publik: 159

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.