Skriv ut denna sida
Sirius tog tre blytunga poäng efter seger mot Växjö. (Foto: Peter Bohlin) Sirius tog tre blytunga poäng efter seger mot Växjö. (Foto: Peter Bohlin)

Blytung Siriusseger mot topplaget

2017-11-24 - 01:26

Sirius tog på torsdagskvällen en blytung seger mot topplaget Växjö när man vann med 6-4, därmed tog man också säsongens andra trepoängare.

 

Sirius låg inför torsdagens möte mot Växjö på näst sista plats i tabellen med sju poäng och hade fyra poäng upp till AIK på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Efter en mållös första period där framförallt Sirius var noggranna i sitt försvarsarbete.

 

I den fjärde minuten av andra perioden tog Växjö ledningen med 0-1 efter fyra minuters spel, kvitteringen till 1-1 kom tre minuter senare efter ett hårt arbete av Joakim Olsson där han sysselsatte hela Växjös försvar då Sirius spelade med en man mindre.

 

Efter ett och ett halvt varv runt Växjös försvar serverade Olsson en helt fristående Jakob Drews som bara inte kunde missa målet. Några minuter senare gav Bobby Edberg Sirius ledningen med 2-1, en ledning som man dock inte fick behålla särskilt länge då Jesper Sankell kvitterade drygt en minut senare.

 

Perioden var dock Sirius som gick till pausvila med en ledning på 4-2 efter mål av Joakim Pettersson och Daniel Stenlund. Så långt spelade Sirius med stort självförtroende och engagemanget på bänken var stort, alla spelarna stod upp under hela matchen och ville in på planen, något som inte har setts tidigare i IFU Arena när Sirius har spelat.

 

Tredje perioden inleddes med ett snabbt mål av Växjö till 4-3. Ingen i Sirius tycktes hetsa upp sig över det och när Kevin Söderling volleyskjuter in 5-3 efter en fin passning från Henrik Malmgren så var det välförtjänt eftersom Sirius hela tiden var det bättre laget i den här matchen.

 

Carl Kostov-Bredberg utökade till 6-3 med sju minuter kvar och Växjös lagledning väntade inte med att plocka ut sin målvakt i jakten på poäng. Med drygt fem minuter kvar av tredje perioden reducerar André Andersson i sex mot fem och man fick bra utdelning på målvaktsbytet.

 

Fler mål föll dock inte i matchen och Sirius tog tre blytunga poäng. Noterbart från matchen var att två båda lagen hade debutanter i truppen. Hos gästerna Nykvarnslånet från division två, Kevin Rigogiannis som byttes in med fyra minuter kvar av den andra perioden, han fick ett utmärkt läge redan i sitt första byte men sköt utanför det öppna målet.

 

I Sirius från start i förstafemman, Filip Eriksson som till skillnad från Växjödebutanten fick spela hela matchen. Eriksson gjorde en godkänd match och vi kommer förmodligen att få se honom en hel del i framtiden.

 

Sirius - Växjö 6-4 (0-0, 4-2, 2-2)

Sirius mål: Jakob Drews, Bobby Edberg, Joakim Pettersson, Daniel Stenlund, Kevin Söderling, Carl Kostov-Bredberg.

Publik: 402

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.