Skriv ut denna sida
Hagundas Mikael Hast gjorde två mål mot Salem. (Foto: Peter Bohlin) Hagundas Mikael Hast gjorde två mål mot Salem. (Foto: Peter Bohlin)

Hagunda kvar i topp trots förlust

2017-11-19 - 01:55

Hagunda förlorade sin andra match i allsvenskan när man i nionde omgången ställdes mot Salem på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 5-4 sedan båda lagen vänt varsitt tvåmålsunderläge.

 

Hagunda stod för en fin vändning från ett underläge med 2-0 i inledningen av den andra perioden till ledning med 2-4 mot Salem efter två perioder. Men i den tredje var det bara Salem som fick mycket energi när målen rullade in i slutperioden.

 

Den första periodens enda mål gjordes av Salems Jesper Lindström och i inledningen av den andra utökade Niklas Ohlström till 2-0 när man hade Birk Sollenius utvisad fem minuter för farligt spel. Det var alltså Salem som gjorde mål under den egna "femman" innan Hagunda lyckades utnyttja det numerära överläget två gånger om.

 

Fredrik Hast reducerade till 2-1 åtta sekunder efter Salems andra mål och två minuter senare gjorde Mikael Hast 2-2. Hagunda gjorde en mycket bra andra period och Salem hade stora problem stundtals att hantera den höga pressen.

 

Inför den tredje perioden kändes det som att Hagunda hade kopplat greppet om Salem och känslan var att man skulle öka och springa hem en ny trepoängare. Efter knappt fyra minuters spel hade Salem kvitterat till 4-4 och den förväntade uppväxlingen uteblev helt från Hagunda.

 

Salems ledningsmål 5-4 var logiskt, man hade tagit tillbaka initiativet från ett "bekvämt" Hagunda som upphörde med det hårda jobbet från den fina andra perioden.

 

Hagunda behåller serieledningen i den norra allsvenskan med 21 poäng, en poäng före Strängnäs. Nästa omgång spelas i Umeå den 26 november då man möter IBF Dalen. Nästa hemmamatch spelas den 1 december mot Djurgården.

 

Salem - Hagunda 5-4 (1-0, 1-4, 3-0)

Hagundas mål: Mikael Hast 2, Fredrik Hast, Joel Norman.

Publik: 237

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

Slutspel kvartsfinal: Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.

Bildsvep: Sirius och Storvreta möttes på söndagen i SM-slutspelets andra kvartsfinalmatch, det blev en jämn match som avgjordes på straffar. Uppsalanyheters forograf Sandy Sine var på plats och bjuder här på ett bildsvep.