Skriv ut denna sida
Hagundas Mikael Hast gjorde två mål mot Salem. (Foto: Peter Bohlin) Hagundas Mikael Hast gjorde två mål mot Salem. (Foto: Peter Bohlin)

Hagunda kvar i topp trots förlust

2017-11-19 - 01:55

Hagunda förlorade sin andra match i allsvenskan när man i nionde omgången ställdes mot Salem på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 5-4 sedan båda lagen vänt varsitt tvåmålsunderläge.

 

Hagunda stod för en fin vändning från ett underläge med 2-0 i inledningen av den andra perioden till ledning med 2-4 mot Salem efter två perioder. Men i den tredje var det bara Salem som fick mycket energi när målen rullade in i slutperioden.

 

Den första periodens enda mål gjordes av Salems Jesper Lindström och i inledningen av den andra utökade Niklas Ohlström till 2-0 när man hade Birk Sollenius utvisad fem minuter för farligt spel. Det var alltså Salem som gjorde mål under den egna "femman" innan Hagunda lyckades utnyttja det numerära överläget två gånger om.

 

Fredrik Hast reducerade till 2-1 åtta sekunder efter Salems andra mål och två minuter senare gjorde Mikael Hast 2-2. Hagunda gjorde en mycket bra andra period och Salem hade stora problem stundtals att hantera den höga pressen.

 

Inför den tredje perioden kändes det som att Hagunda hade kopplat greppet om Salem och känslan var att man skulle öka och springa hem en ny trepoängare. Efter knappt fyra minuters spel hade Salem kvitterat till 4-4 och den förväntade uppväxlingen uteblev helt från Hagunda.

 

Salems ledningsmål 5-4 var logiskt, man hade tagit tillbaka initiativet från ett "bekvämt" Hagunda som upphörde med det hårda jobbet från den fina andra perioden.

 

Hagunda behåller serieledningen i den norra allsvenskan med 21 poäng, en poäng före Strängnäs. Nästa omgång spelas i Umeå den 26 november då man möter IBF Dalen. Nästa hemmamatch spelas den 1 december mot Djurgården.

 

Salem - Hagunda 5-4 (1-0, 1-4, 3-0)

Hagundas mål: Mikael Hast 2, Fredrik Hast, Joel Norman.

Publik: 237

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.