Skriv ut denna sida
Tvåmålsskytten Johan Eriksson deppar efter ett av Linköpings mål i den tredje perioden. (Foto: Peter Bohlin) Tvåmålsskytten Johan Eriksson deppar efter ett av Linköpings mål i den tredje perioden. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius tappade allt mot Linköping

2017-11-13 - 01:25

Sirius ledde med 4-1 mot Linköping efter halva matchen, men ett självmål blev starten på ett bottennapp av sällan skådat slag som slutade med förlust 4-11.

 

Skillnaden mellan succé och fiasko kan vara fin ibland, när Sirius gjorde 4-1 mot Linköping i den åttonde minuten av andra perioden var blåsvart på väg mot succé. Ett olyckligt självmål av Joakim Olsson till 4-2 blev dock starten på en total kollaps av Sirius.

 

Det är Linköpings Martin Karlsson som med ett mål och två framspelningar på drygt tre minuter visar vägen då man vänder från 4-2 till ledning med 4-5. I den sista sekunden av andra perioden gör man dessutom 4-6 och Linköping sätter fem mål på sju skott.

 

Trots den låga räddningsprocenten hos målvakten Tobias Steineck blev det inget målvaktsbyt inför den tredje perioden. Linköpings Martin Karlsson gjorde 4-7 efter tre minuter och sedan ringde det hos Steineck ytterligare fyra gånger innan matchen hade slutat 4-11.

 

Linköping vann andra halvan av matchen med 10-0 och Sirius har en del att fundera över inför de kommande omgångarna när man möter i tur och ordning Mullsjö (b), Pixbo (b) och Växjö (h). Sirius ligger på näst sista plats i Superligans tabell med 7 poäng, samma poäng som jumbon Team Thorengruppen.

 

Sirius - Linköping 4-11 (3-1, 1-5, 0-5)

Sirius mål: Johan Eriksson 2, Jakob Drews, Peter Berlin.

Publik: 475

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.