Skriv ut denna sida
Växjös Christopher Holmér och Storvretas Henrik Stenberg i handgemäng under storbråket i andra perioden. (Foto: Peter Bohlin) Växjös Christopher Holmér och Storvretas Henrik Stenberg i handgemäng under storbråket i andra perioden. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta vann tuff och kostsam match mot Växjö

2017-10-29 - 22:50

Storvreta gick på knock och vann första perioden med 4-0 mot Växjö, man vann till slut en målrik tillställning med 10-6 men eftersnacket handlade om Johan Roos överkörning av Jimmie Pettersson och flera matchstraff.

Det blev en märklig match mellan Storvreta och Växjö på söndagskvällen, Storvreta gick fram till ledning med 4-0 under sex minuter i den första perioden och spelade fantastisk innebandy. Men matchbilden skulle förändras till att präglas av hårt och fult spel, skada samt flera matchstraff.

Vi börjar med den första perioden, när Jesper Sankell utvisades i den femte minuten var det startskottet för Storvreta och Albin Sjögren som gjorde 1-0 i det numerära överläget. På tre minuter mellan den tionde och trettonde minuten utökade sedan Storvreta tre gånger om efter mål av Valdemar Ahlroth, Robin Nilsberth och Henrik Stenberg.

Det var även mycket nära att Storvreta kunnat utöka ytterligare innan första perioden var över. Den andra perioden skulle komma att bli väldigt händelserik. Första reducerade André Andersson till 4-1 på straff kort därefter åkte tränaren Niklas Nordén ut på matchstraff efter att ha uppträtt dåligt i princip under hela matchen. Storvretas Henrik Stenberg gjorde 5-1 i den sextonde minuten i numerärt överläge sedan ledaren Lars Ståhlfors dragit på sig en utvisning för osportsligt uppträdande 2+10 minuter. Målet kom dock i skymundan av en händelse på mittplanen.

Johan Roos hade sekunder före Stenbergs mål satsat fullt mot Jimmie Pettersson utan att på något sätt ha en chans att vinna bollen. Roos körde över Pettersson som stöp i golvet och blev liggande flera minuter med smärtos i axeln. Ett stort tumult uppstod bland samtliga lagens spelare som var inne på planen, mitt i tumultet knuffade Storvretas målvakt Viktor Klintsten Johan Roos över sargen och storbråket var ett faktum.

När domarparet fått ordning på vad som hänt utdelades ett lindrigt matchstraff till Viktor Klintsten och ett grovt dito till Johan Roos. Perioden slutade 1-1 och Storvreta ledde med 5-1 inför slutperioden.

Det var inte mycket som talade för Växjö som dock lyckades samla ihop sig och reducera till 5-3 med två snabba mål. En tidig timeout i perioden av Storvreta som fick ordning på grejerna och satte fyra mål på lika många minuter till 9-3.

Tredje perioden slutade oavgjort 5-5 och Storvreta vann matchen med 10-6, noterbart från poängprotokollet är att Henrik Stenberg gjorde fyra mål och att nyförvärvet från Växjö Valdemar Ahlroth stod för tre mål. Tyvärr kom både Stenbergs och Ahlrots prestationer i skymundan av Jimmie Petterssons skada och den stökiga andra perioden.

Storvreta - Växjö 10-6 (4-0, 1-1, 5-5)

Storvretas mål: Henrik Stenberg 4, Valdemar Ahlroth 3, Albin Sjögren, Robin Nilsberth, Nicklas Paulsson.

Publik: 1 442

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills.

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.