Skriv ut denna sida
Alexander Johansson (29) gjorde fyra mål mot Tullinge. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Alexander Johansson (29) gjorde fyra mål mot Tullinge. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Hagunda tillbaka som vinnare, krossade Tullinge

2017-10-14 - 20:53

Hagunda visade med tydlighet att förlusten i veckan mot Täby var en tillfällighet. På lördagen körde man nämligen över Tullinge på bortaplan och vann med hela 14-1.

 

Hagunda tog revansch på sig själva efter veckans förlust mot Täby. I lördagens bortamöte mot Tullinge dröjde det till den åttonde minuten innan Fredrik Hast kunde göra matchens första mål och med några sekunder kvar av perioden utökade Felix Abrahamsson till 2-0.

 

Matchen skulle komma att bli en uppvisning i effektivitet med hela 14 mål på 29 skott. Den andra perioden slutade 6-0 efter bland annat två mål av Niklas Wik som stod över senast på grund av skada.

 

Med en ledning på 8-0 inför tredje perioden kan man kanske tro att Hagunda skulle slå av på tempot, mer fel kunde man inte ha. Det tog fyra sekunder för Alexander Johansson att utöka till 9-0 och två minuter senare var ställningen 11-0 och Tullinge blev överkörda av Hagunda som är svårstoppade när man sätter fart på fötterna och bollen.

 

Tullinges Anton Andersin tröstmålade till 11-1 innan Alexander Johansson gjorde sitt fjärde mål och gick upp i topp i den norra allsvenskans poängliga genom att göra 12-1. Matchen slutar 14-1 och Hagunda gick åter upp i topp på den allsvenskan tabellen där man har 12 poäng efter fem omgångar, samma poäng som Strängnäs men med bättre målskillnad.

 

I nästa omgång fredag den 20 oktober tar man emot just Strängnäs i en tidig seriefinal.

 

Tullinge - Hagunda 1-14 (0-2, 0-6 1-6)

Hagundas mål: Alexander Johansson 4, Fredrik Hast 3, Niklas Wik 2, Nils Göthberg 2, Felix Abrahamsson, Linus Nyström, Daniel Wadberg.

Publik: 211

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.