Skriv ut denna sida
Robin Nilsberth hårt uppvaktad av Örebroförsvarare. (Foto: Peter Bohlin) Robin Nilsberth hårt uppvaktad av Örebroförsvarare. (Foto: Peter Bohlin)

Storvretaförlust i hemmapremiären

2017-09-28 - 03:34

Det blev en överraskande förlust med 4-5 för storfavoriterna Storvreta i onsdagens hemmapremiär mot nykomlingslaget Örebro.

 

Örebro med den tidigare Storvretaprofilen Joel Kanebjörk i laget chockstartade i IFU Arena på onsdagen genom att tidigt göra både 0-1 och 0-2. Det första målet redan i den fjärde minuten och två minuter senare kom tvåan, båda målen efter snabba omställningar.

 

Det är ingen bländande innebandy som publiken bjuds på, spelet böljar betänkligt fram och tillbaka utan någon märkbar struktur. Helt klart ett spel som gynnar Örebro mer än Storvreta.

 

I den tionde minuten kan Niklas Winroth reducera till 1-2 sedan Joel Kanebjörk slarvat bakom mål och tappat bollen till Storvretas Michael Jansson som spelar in till Winroth framför mål. I andra periodens första minut kommer kvitteringen till 2-2 men Örebro kan återta ledningen i den tredje minuten efter ett skott från nästan halva planen som via Daniel Hellqvist letar sig in i mål bakom Viktor Klintsten.

 

Henrik Stenberg spelar sedan ut till vänster där Jimmie Pettersson får bollen och snyggt trycker upp den högt i kassen bakom Tim Lennartsson i Örebrokassen.

 

I mitten av den tredje perioden tar Storvreta ledningen för första gången under matchen när Valdemar Ahlroth gör sitt andra mål för kvällen. Matchen präglas fortfarande av ganska ostrukturerat spel och Örebros spelvändningar skapar en del problem för hemmaförsvaret.

 

Med tre minuter kvar kan Örebro kvittera till 4-4 sedan Viktor Klintsten varit mycket nära att plocka bollen men tvingades se den studsa innanför mållinjen innan han fick tag på den.

 

Matchen slutar 4-4 och Örebro tar en mycket överraskande poäng mot ett krampaktigt Storvreta, dessutom lyckades gästerna även ta med sig bonuspoängen genom att göra 4-5 i den efterföljande förlängningen av Markus Ekengren.

 

Storvreta - Örebro 4-5 e.fl (1-2, 2-1, 1-1, 0-1)

Storvretas mål: Valdemar Ahlroth 2, Niklas Winroth, Jimmie Pettersson.

Publik: 1 423

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.