Skriv ut denna sida
Sirius Innebandy sparkar damtränaren Nicklas Jonsson. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sirius Innebandy sparkar damtränaren Nicklas Jonsson. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

SSL-tränaren får sparken för "opassande språkbruk"

2017-08-31 - 23:33

Sirius Innebandy säger upp avtalet med huvudtränaren Nicklas Jonsson efter bara 4 månader. På klubbens hemsidan anges "opassande språkbruk" som en av orsakerna.

 

Med bara 16 dagar kvar till premiären av Svenska Superligan säger Sirius innebandy upp avtalet med tränaren Nicklas Jonsson. Enligt klubbens hemsida är anledningen att Jonsson i sin roll som ledare använt ett språkbruk som uppfattas som opassande av spelarna.

 

Enligt hemsidan stämmer inte tränarens språkbruk överens med de värderingar och riktlinjer som är grunden för föreningens verksamhet, skriver man på klubbens hemsida.

- Vi är nöjda med det jobb som Nicklas på kort tid uträttat rent sportsligt men kan inte acceptera att ledare inte lever upp till de värderingar vi har inom Sirius Innebandy, säger klubbens ordförande Peter Tornberg.

 

Det är inte klart vem som kommer att ersätta Jonsson som huvudtränare. Sirius har premiär i Svenska Superligan hemma i IFU Arena mot Pixbo Wallenstam lördagen den 16 september.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.