Skriv ut denna sida
Falun vann övertygande i det tredje semifinalmötet mot Storvreta. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Falun vann övertygande i det tredje semifinalmötet mot Storvreta. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Fördel Falun i semifinalkampen

2017-04-08 - 19:38

Falun fortsatte att skydda sin hemmaplansfördel i slutspelet när man besegrade Storvreta med 7-2 på lördagen.

 

Falun vann det tredje mötet mot Storvreta i "giganternas kamp" där vinnaren i bäst av sju matcher belönas med en plats i kommande SM-finalen. Falun övertygade i den första matchen på hemmaplan och Storvreta utjämnade till 1-1 i matcher efter en herosik insats där man vann i sudden death med 8-7.

 

På lördagen var det dags för det tredje mötet och det var en jämn tillställning målmässigt i två perioder. Efter första perioden var ställningen 1-1 trots ett chansmässigt övertag för dalalaget. Den andra periodens två mål gjordes båda av Falun som hade med sig 3-1 inför den tredje perioden.

 

Tredje perioden går klart till Falun som vinner den med 4-1 varav både 4-1 och 6-1 kommer när Storvreta har en spelare utvisad, totalt gjorde Falun tre mål när Storvreta hade spelare på utvisningsbänken. Falun vinner matchen med 7-2 sedan man gjort 7-1 i tom bur och Jimmie Pettersson trästmålat till 7-2 med drygt en minut kvar.

 

Falun leder semifinalserien med 2-1 i matcher i bäst av sju möten. På tisdag spelas match nummer fyra hemma i IFU Arena.

 

Falun - Storvreta 7-2 (1-1, 2-0, 4-1)

Storvretas mål: Wiktor Blad, Jimmie Pettersson.

Publik: 2 278

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.