Skriv ut denna sida
Jenny Arpe (nr 7) gjorde ett av Stenhagens mål i segermatchen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Jenny Arpe (nr 7) gjorde ett av Stenhagens mål i segermatchen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Stenhagen klara för Allsvenskan

2017-04-02 - 22:46

Stenhagens damlag har gjort en imponerande säsong, man har gått igenom division ett utan förlust och nu även kvalat sig hela vägen upp till allsvenskan utan förlust efter två raka segrar mot KAIS Mora UIF.


Stenhagen blev på söndagen klart för spel i nästa säsongs allsvenska, detta sedan man på söndagen besegrat KAIS Mora UIF med 3-5 på bortaplan. Precis som i det första mötet mellan lagen hamnade uppsalalaget i underläge men visade återigen prov på en fantastisk lagmoral och styrka.

 

Inför dagens match ledde Stenhagen dubbelmötet med ett mål efter bragdmatchen senast i Uppsala som man vann med 4-3 efter ett sent segermål och vänt underläge från 0-3.

 

Efter första perioden ledde Mora med 2-0 men två snabba mål i andra periodens tre första minuter av Jenny Arpe och Selma Frykholm utjämnade matchen till 2-2. Mora återtog dock ledningen till 3-2 i den sjunde minuten vilket var ställningen inför slutperioden.

 

En stark sista period från Stenhagen säkrade till slut avancemanget till Allsvenskan, först är det Molly Björkdahl som kvitterar till 3-3 i den sjätte minuten och för första gången under matchen tar Stenhagen ledningen när Alexandra Svensson Wallin gör 3-4 i numerärt underläge.

 

I det läget behövde Mora göra två mål för att utjämna dubbelmötet men det är istället Jennifer Lundblad som kan fastställa resultatet till 3-5 med mindre än minuten kvar av slutperioden.

 

Därmed står det klart att Uppland även nästa säsong kommer att ha ett lag i Allsvenskan sedan Storvretas sorti eftr den här säsongen.

 

KAIS Mora UIF - Stehnagen 3-5 (2-0, 1-2, 0-3)

Stenhagens mål: Jenny Arpe, Selma Frykholm, Molly Björkdahl, Alexandra Svensson Wallin, Jennifer Lundblad.

Publik: 118

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.