Skriv ut denna sida
Fullt fokus: Tomas Åhrberg är laddad inför kvalet mot Rosersberg. (Foto: Peter Bohlin) Fullt fokus: Tomas Åhrberg är laddad inför kvalet mot Rosersberg. (Foto: Peter Bohlin)

Åhrberg "gillar när matchens utgång hänger på hur jag presterar"

2017-03-25 - 02:45

Tomas Åhrberg är en spelare som man starkt förknippar med Hagunda. Trots utflykter till Sirius och Granlo så har Tomas alltid på ett eller annat sätt landat igen i Hagunda, efter sin senaste återkomst står han nu inför en stor utmaning - att ta tillbaka Hagunda till Allsvenskan.

 

Efter fyra säsonger i Superligan och Granlo har han bland annat fått känna på spel i A-landslaget, men är nu åter tillbaka i Hagunda och några fler utflykter blir det inte enligt den 32-årige målvaktsstjärnan.

- Jag kommer inte att åka ut på några fler äventyr i alla fall, det kan jag garantera, säger Tomas på min fråga om han landat för gott i Hagunda.

 

Den som känner Tomas vet att han är en temperamentsfull målvakt därför undrar vi lite hur veckans uppladdning sett ut?

Man försöker inte att ladda för mycket tidigt i veckan, då är det lätt att bli övertänd, det är först idag (torsdag) som man börjar tänka på det och följer vad som skrivs om matchen. Men den riktiga laddningen börjar nog inte förrän på söndagmorgon.

 

Ni har vunnit båda matcherna mot Rosersberg den här säsongen ganska övertygande, finns det risk för att ni kommer att underskatta dom?

Nej, underskatta dom kommer vi inte att göra, vi vet att dom är bra och vi gjorde två jättebra bra matcher. Även dom var ganska "hajpade" - det kommer att bli roligt, men absolut ingen underskattning försäkrar Tomas.

 

Din tränare lyfter fram dig som en av flera nyckelspelare, "extremt viktig för oss" sägen han, hur ser du på det?
- Ja men det trivs jag med, jag vill vara den som gör skillnad och vill ha ett stort ansvar. Jag gillar när matchens utgång hänger på hur jag presterar.

 

Det förväntas komma storpublik till IFU Arena nu på söndag när första mötet spelas, det talas om över tusen åskådare, hur känns det att få sådant stöd?
- Det känns jättebra såklart, det är ju därför man spelar, det är för dom här matcherna man vill hålla på, det är därför jag gillar det här med kvalet, intresset som skapas är omöjligt att få i serien.

 

Din tränare tippade seger med två bollar, vad är ditt tips?
Jag tror att vi vinner med fler bollar än två i alla fall, jag tippar 8-3 till oss avslutar Tomas Åhrberg.

 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.