Skriv ut denna sida
Gabriel Oredsson ser fram emot söndagens kvalmatch. (Foto: Peter Bohlin) Gabriel Oredsson ser fram emot söndagens kvalmatch. (Foto: Peter Bohlin)

Oredsson "det är det här man spelar för"

2017-03-24 - 22:32

Med mängder av matcher på hög nivå och SM-slutspelsmatcher är Gabriel Oredsson en av Hagundas nyckelspelare inför avgörandet mot Rosersberg i kvalet till Allsvenskan. Trots den meriterande bakgrunden är den här matchserien en av höjdpunkterna i karriären.

När Hagunda och Rosersberg möttes i den andra omgången av seriespelet vann Hagunda med hela 11-5 och i returen på bortaplan med 6-1, i det första mötet gjorde Gabriel Oredsson fyra mål och i returen ett. Det är ettan och tvåan i serien som nu gör upp om den allsvenska platsen och Oredsson ser fram emot matchserien som avgörs i bäst av tre matcher.

- Det är det här vi har sett fram emot, det är det här vi har jobbat mot hela säsongen så det är bara roliga och härliga tankar hos mig, säger Gabriel Oredsson till Uppsalanyheter inför den första kvalmatchen på söndag. 

 

IMG 6113

Genomgång med tränaren Mårten Pederson. (Foto: Peter Bohlin)

 

Gabbe som han kallas har massor av rutin, är äldst i laget och har bland annat vunnit SM-guld med Storvreta tidigare, ändå är det här en av de "häftigaste" matcherna i karriären för en av de mest ödmjuka spelare som jag träffat.

- Det här är en av de häftigaste matcherna under min karriär, det kanske inte går att jämföra med en SM-final men samtidigt så finns det så många i den här klubben som sliter och kämpar hårt och det vore fantastiskt roligt att kunna ge någonting tillbaka.

 

IMG 6103

En av de häftigaste matcherna säger Gabriel Oredsson inför kvalet. (Foto: Peter Bohlin)

 

Ni har ju vunnit två gånger mot Rosersberg tidigare under säsongen, finns det risk för att ni underskattar dom?

- Nej, det kommer vi definitivt inte att göra, vi vet hur dom spelar och visst vi har en skön känsla mot dom, men det gäller att vi jobbar 110 procent för att lyckas.

 

Vad är nyckeln till att vinna den här matchserien tror du?
- Som dom flesta matcher, vi måste hålla tätt bakåt, dom har några vassa spelare som vi måste sätta stopp för.

 

IMG 6081

Lagledaren LO Wadberg övervakar träningen och Niklas Wik som är skadad dricker kaffe. (Foto: Peter Bohlin)

 

Din tränare Mårten Pederson lyfter fram dig som en av flera nyckelspelarna i Hagunda, hur känns det?
- Det är kul, jag har varit med ett tag och är äldst i laget, jag har spelat på hög nivå länge med många tajta matcher. Jag ska gå lite i bräschen, visa vägen och spela ut men vi har många duktiga spelare i laget, påpekar Gabbe.

 

När jag avslutningsvis avkräver ett resultat på söndag funderar han en stund och svarar till slut att "vi vinner med två mål"

 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.