Skriv ut denna sida
Hagunda tränare Mårten Pederson vet vad som gäller inför kvalfinalen. (Foto: Peter Bohlin) Hagunda tränare Mårten Pederson vet vad som gäller inför kvalfinalen. (Foto: Peter Bohlin)

Hagundas segerrecept "spela vårt eget spel"

2017-03-24 - 02:37

Vi har förberett oss för dem här matchen sedan i maj, säger Hagundas tränare Mårten Pederson när Uppsalanyheter besöker torsdagskvällens träning. Pederson syftar såklart på den avgörande kvalfinalen till Allsvenskan i bäst av tre matcher mot Rosersberg som startar nu på söndag.

 

På söndag klockan 18:00 möts Hagunda och Rosersberg i det som kallas "slaget om E4:an" i en direkt avgörande kvalserie över tre matcher. Det handlar om vem som ska ta steget upp i Allsvenskan. Uppsalanyheter besökte torsdagens träning för att ta tempen på laget och prata med tränaren Mårten Pederson som inte haft samma fina förberedelser som laget.

- Veckan har varit bra trots att jag själv har varit sjuk i influensan, berättar Mårten och fortsätter, vi har laborerat lite grann i femmorna, inga stora ändringar bara testat lite för att se hur det funkar.

 

IMG 6013

Tränarna Stefan Karlsson t.v och Mårten Pederson. (Foto: Peter Bohlin)

 

Annars har förberedelserna inför den här matchen sett ut som vanligt, menar Mårten på ett skönt avslappnat sätt och menar att man egentligen startade förberedelserna redan i maj 2016 inför den här matchen.

 

IMG 6071

Samling och taktiksnack i "femmorna". (Foto: Peter Bohlin)

 

Det är bra stämning på träningen, spelarna har kul och man kan känna i luften att det är något på gång i IFU Arena den här kvällen, en spelare rehabiliteringstränar, en annan har spelat färdigt för säsongen på grund av skada och håller kollen på kaffet, hur är läget i truppen?

- Vi har två skadade spelare, Niklas Wik och Tim Forslund, annars har vi alla med och jättebra harmoni i gruppen, det finns dock alltid lite småskavanker bland spelarna.

 

IMG 6118

Tränare Mårten Pederson snackar taktik med en av femmorna. (Foto: Peter Bohlin)

 

Ni har spelat två matcher mot Rosersberg tidigare den här säsongen och har vunnit båda, finns det risk för underskattning?

- Nej, alla vet vad som gäller, svarar Mårten övertygande, det som händer i serien spelar inte så stor roll utan det är vad som händer i kvalet som räknas, någon underskattning kommer inte att finnas understryker Mårten samtidigt som han menar att man kanske har ett lite mentalt övertag på dem.

 

IMG 6101

Lagkaptenen Nils Göthberg. (Foto: Peter Bohlin)

 

Förra säsongen gick det till en tredje och avgörande match som ni förlorade, är det något som ni tänker på inför den här matchserien?

- Nej, vi har inte pratat om det, vi tar det match för match, det är svårt att prata om en tredje match, när vi kan avgöra i två, eller förlora i två. Vinner vi första matchen på hemmaplan så har vi ett bra slagläge inför returen.

 

IMG 6086

Lagledaren LO Wadberg och en kaffedrickande Niklas Wik. (Foto: Peter Bohlin)

 

Vad är nycklarna till att ta hem den här matchserien och ta er upp i allsvenskan?

- Spela vårt spel, inte gå in i någonting annat utan bara göra vårt, inte fokusera på deras spelare och vad dom gör. Vi litar fullständigt på vårt försvarsspel och vårt anfallsspel.

 

IMG 6087

Thomas Åhrberg en av nyckelspelarna i kvalet. (Foto: Peter Bohlin)

 

Vilka blir Hagundas nyckelspelare under kvalet?

- Åhrberg (Thomas), Freddan (Hast) och Gabbe (Oredsson) det är tre spelare som varit med länge, Åhrberg kommer att vara extremt viktig en sån här match och han är helt klart seriens bästa målvakt. Gabbe har ju rutin från SM-finaler och allt möjligt, han är en sån som kliver farm när det gäller, och så Freddan med sitt trygga försvarsspel - jag skulle kunna nämna 5-6 spelare till, men du ville ju bara ha tre.

 

Om du ska tippa söndagens match, hur slutar den?

- Jag tror att vi vinner den med två bollar, avslutar tränaren Mårten Pederson.

 

IMG 5995

Mårten Pederson och Stefan Karlsson med segerreceptet. (Foto: Peter Bohlin)

 

Allt talar för att det kommer att bli en fantastisk inramning på söndagens match.

- Det kommer nog att bli ett härligt drag, säger Hagundas innebandyordförande Anders Öman som berättar att man på torsdagkvällen är uppe i 480 sålda biljetter, av dessa kommer cirka 180-190 från Rosersberg med chartrade bussar efter pregame på en restaurang i Märsta. Hagunda har dessutom 170 middagsbokningar i IFU Arena inför matchen.

 

På lördag fortsätter vi på Uppsalanyheter uppsnacket inför söndagens match med intervjuer med Gabriel Oredsson och Thomas Åhrberg.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.