Skriv ut denna sida
Hagunda är klara för play off 2 efter segrar mot Runsten. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Hagunda är klara för play off 2 efter segrar mot Runsten. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Hagunda vidare i playoff efter ny seger mot Runsten

2017-03-15 - 02:15

Hagunda vann även det andra mötet i bäst av tre mot Runsten i Play Off 1 till Allsvenskan. Tisdagens möte slutade med seger 2-5 sedan man vunnit sista perioden med 0-4.

 

Tisdagens returmöte i kvalet till allsvenskan slutade med en ny seger för Hagunda. Gävlelaget Runsten hade dock greppet om Hagunda och ledde matchen med 2-1 efter två perioder. Vid en eventuell hemmaseger skulle ett avgörande ske i Uppsala kommande helg men Hagunda visade styrka och vände matchen i tredje perioden.

 

Efter tre minuter kvitterade Fredrik Hast till 2-2 och fyra minuter senare tog Hagunda ledningen med 2-3 efter mål av Martin Holm. I mitten av perioden utökade Nils Göthberg till 2-4 och Hagunda var på god väg att avgöra första kvaldelen i två raka.

 

När hemmalaget satsar allt på ett kort i slutet fastställde Gabriel Oredsson resultatet til 2-5 i tom kasse och skickade Hagunda vidare till play off 2 där man ställs mot vinnaren i mötet mellan Rosersberg och KAIS Mora.

 

Runsten - Hagunda 2-5 (1-1, 1-0, 0-4)

Hagundas mål: Lars Ohlsson, Fredrik Hast, Martin Holm, Nils Göthberg, Gabriel Oredsson.

Publik: 247

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.