Skriv ut denna sida
Avslappnat Hagunda inför matchen mot Runsten. (Foto: Peter Bohlin) Avslappnat Hagunda inför matchen mot Runsten. (Foto: Peter Bohlin)

Fördel Hagunda i kvalet till Allsvenskan

2017-03-12 - 22:51

Hagunda fick en drömstart mot Runsten i det allsvenska kvalet och hade ledningen med 5-0 i inledningen av andra perioden. När matchen var över stod det 5-3 på resultattavlan.

 

Hagunda var stekheta i den första perioden mot Runsten när man gick fram till 4-0, Hagunda vann skotten med 13-6 och avgjordes nog när Alexander Johansson satte 5-0 på straff två minuter in i andra perioden.

 

Men, om Hagunda dominerade första perioden så var det omvänt i den andra. Runsten jobbade sig in i matchen spelmässigt men lyckades bara sätta ett mål och perioden slutade 1-1 sedan Hagunda hållits på låga fem avslut mot Runstens tretton, omvänd matchbild som sagt.

 

Tredje perioden inleds med ett tidigt mål från Runstens Linus Skarin till 5-2 och Robin Johansson reducerade ytterligare till 5-3 med sex minuter kvar av perioden. Närmare lyckades inte Gävlelaget komma och Hagunda kunde hålla undan till segern i det första mötet i bäst av tre.

 

På tisdag spelas andra matchen, då möter man Runsten på bortaplan och en seger i det mötet innebär att man går vidare till play off två, en förlust innebär att en tredje match kommer att spelas i Uppsala lördag den 18 mars.

 

Hagunda - Runsten 5-3 (4-0, 1-1, 0-2)

Hagundas mål: Martin Holgersson, Niko Lehtonen, Niklas Wik, Nils Göthberg, Alexander Johansson (straff)

Publik: 704

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.