Skriv ut denna sida
Förre FBC-spelaren Elin Gabrielsson sänkte sin gamla klubb med ett straffmål. (Foto: Peter Bohlin) Förre FBC-spelaren Elin Gabrielsson sänkte sin gamla klubb med ett straffmål. (Foto: Peter Bohlin)

Uppsala utanför slutspelet efter förlust

2017-03-11 - 00:51

FBC Uppsala förlorade fredagens möte i Superligan mot Gotländska Endre efter att man först tappat en tvåmålsledning och därefter hämtat upp ett lika stort underläge och åter tagit ledningen. I en svängig match föll man till slut med 5-6 efter Endre avgjort på straff i slutet av tredje perioden.

 

FBC Uppsala som brukar ha en bra känsla när man spelar mot Endre kunde gå fram till ledning med 2-0 mot Gotländskorna i fredagskvällens möte i IFU Arena. Då, med två minuter kvar av första perioden var det inget som talade för att Endre skulle kvittera innan periodens slut.

 

Det skulle dock bara ta 19 sekunder för Alva Olofsson och Karen Farnes att utjämna till 2-2 sedan FBC lite traditionsenligt fått en av sina svackor som man allt som oftast får under korta delar av matcherna. I andra perioden gjorde sedan Karen Farnes sitt andra mål när hon gav Endre ledningen med 2-3. En period som för övrigt FBC Uppsala vann skotten med 8-2.

 

När sedan Moa Svanström gjorde Endres fjärde raka mål och utökade till 2-4 i inledningen av den tredje perioden talade det mesta för gästerna. Anna Gertz reducerade till 3-4 minuten senare och FBC Uppsala hade kontakt igen och spelade bra under slutperioden.

 

Maria Schoeps satte kvitteringen till 4-4 i den åttonde minuten och vilt jubel utbröt, när man sedan utökade ytterligare till 5-4 i mitten av perioden var det plötsligt FBC Uppsala som hade momentum i matchen.

 

Det blev dock en svängig historia och Mikaela Målström kvitterade FBCs ledning när Maja Brodin satt utvisad för hemmalaget. När alla väntade på att matchen skulle gå till förlängning åkte FBC på en straff. Med trettio sekunder kvar av tredje perioden och likaläge 5-5 stegade tidigare FBC-spelaren Elin Gabrielsson fram och satte straffen säkert högt på höger sida om Jennifer Gräll i kassen.

 

Som sig bör firade inte Gabrielsson målet mot sin förra klubb trots att hon sköt hem tre poäng till sitt Endre. I FBC Uppsala vara det flera spelare som var bra, men Ellinor Berling såg riktigt pigg ut och spelade med stort självförtroende och låg bakom mycket framåt.

 

Även Jennifer Gräll bör nämnas, hon gjorde åtminstone 3-4 kvalificerade räddningar varav ett par var ganska svettiga, dock med en liten portion tur.

 

FBC Uppsala - Endre 5-6 (2-2, 0-1, 3-3)

Uppsalas mål: Maria Schoeps 2, Frida Bäfve, Anna Gertz, Sofie Paulsson.

Publik: 241

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.