Skriv ut denna sida
Förre FBC-spelaren Elin Gabrielsson sänkte sin gamla klubb med ett straffmål. (Foto: Peter Bohlin) Förre FBC-spelaren Elin Gabrielsson sänkte sin gamla klubb med ett straffmål. (Foto: Peter Bohlin)

Uppsala utanför slutspelet efter förlust

2017-03-11 - 00:51

FBC Uppsala förlorade fredagens möte i Superligan mot Gotländska Endre efter att man först tappat en tvåmålsledning och därefter hämtat upp ett lika stort underläge och åter tagit ledningen. I en svängig match föll man till slut med 5-6 efter Endre avgjort på straff i slutet av tredje perioden.

 

FBC Uppsala som brukar ha en bra känsla när man spelar mot Endre kunde gå fram till ledning med 2-0 mot Gotländskorna i fredagskvällens möte i IFU Arena. Då, med två minuter kvar av första perioden var det inget som talade för att Endre skulle kvittera innan periodens slut.

 

Det skulle dock bara ta 19 sekunder för Alva Olofsson och Karen Farnes att utjämna till 2-2 sedan FBC lite traditionsenligt fått en av sina svackor som man allt som oftast får under korta delar av matcherna. I andra perioden gjorde sedan Karen Farnes sitt andra mål när hon gav Endre ledningen med 2-3. En period som för övrigt FBC Uppsala vann skotten med 8-2.

 

När sedan Moa Svanström gjorde Endres fjärde raka mål och utökade till 2-4 i inledningen av den tredje perioden talade det mesta för gästerna. Anna Gertz reducerade till 3-4 minuten senare och FBC Uppsala hade kontakt igen och spelade bra under slutperioden.

 

Maria Schoeps satte kvitteringen till 4-4 i den åttonde minuten och vilt jubel utbröt, när man sedan utökade ytterligare till 5-4 i mitten av perioden var det plötsligt FBC Uppsala som hade momentum i matchen.

 

Det blev dock en svängig historia och Mikaela Målström kvitterade FBCs ledning när Maja Brodin satt utvisad för hemmalaget. När alla väntade på att matchen skulle gå till förlängning åkte FBC på en straff. Med trettio sekunder kvar av tredje perioden och likaläge 5-5 stegade tidigare FBC-spelaren Elin Gabrielsson fram och satte straffen säkert högt på höger sida om Jennifer Gräll i kassen.

 

Som sig bör firade inte Gabrielsson målet mot sin förra klubb trots att hon sköt hem tre poäng till sitt Endre. I FBC Uppsala vara det flera spelare som var bra, men Ellinor Berling såg riktigt pigg ut och spelade med stort självförtroende och låg bakom mycket framåt.

 

Även Jennifer Gräll bör nämnas, hon gjorde åtminstone 3-4 kvalificerade räddningar varav ett par var ganska svettiga, dock med en liten portion tur.

 

FBC Uppsala - Endre 5-6 (2-2, 0-1, 3-3)

Uppsalas mål: Maria Schoeps 2, Frida Bäfve, Anna Gertz, Sofie Paulsson.

Publik: 241

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.