Skriv ut denna sida
Tränaren Mårten Pedersen och hans HAgunda tar sig an Runsten i playoff 1. (Foto: Peter Bohlin) Tränaren Mårten Pedersen och hans HAgunda tar sig an Runsten i playoff 1. (Foto: Peter Bohlin)

Hagundas val i kvalet "en växel till behövs"

2017-03-05 - 07:30

På lördagen besegrade Hagunda Åkersberga i seriens sista omgång, efter matchen gjorde man sitt val av motståndare inför kvalet till Allsvenskan.

 

På söndag om en vecka inleds kvalet till Allsvenskan, den minnesgode kommer ihåg att Hagunda föll på målsnöret förra säsongen. Nu har man kvalrutin från förra säsongen med sig in i årets kval, en lång och krokig väg väntar, och som man själv uttrycker det "en härlig utmaning"

 

Valet av kvalmotståndare stod mellan Runsten från Gävle och KAIS Mora.

- Vi har valt Runsten i playoff 1, säger Hagundas sportchef Nikola Marincic till Uppsalanyheter och förklarar att logistiken avgör då resan till Gävle är kortare än den till Mora.

 

Om man bortser från logistiken så kanske valet av Runsten inte är så konstigt, för det är endast tre veckor sedan man förlorade med 5-2 mot KAIS Mora, man vann dock motsvarande möte hemma i IFU Arena med 10-7.

 

Runsten har man haft lättare för i seriespelet och vunnit båda mötena med 6-5 (h) och 8-5 (b).

- Vi är nöjda med vad vi presterat under säsongen, jämnt och bra utan dippar, summerar Nikola Marincic säsongen hittills.

 

Sportchefen är dock medveten om att laget behöver vara som bäst nu när det gäller.

- Vi hoppas kunna lägga in en växel till i kvalet för det lär behövas, säger Nikola Marincic avslutningsvis.

 

Första kvalmatchen spelas på söndag den 12 mars klockan 18:00 i IFU Arena.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.