Skriv ut denna sida
Storvreta jublar och närmar sig Falun i toppen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Storvreta jublar och närmar sig Falun i toppen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sent avgörande ger Storvreta toppkänning

2017-03-02 - 01:02

Storvretas jakt på en topplacering inför slutspelet hade kunnat sluta med poängtapp mot bottenlaget Karlstad, men ett sent avgörande till 5-4 gav tre nya poäng.

 

Storvreta gick upp på andra plats i tabellen efter onsdagens seger mot bottenlaget Karlstad med 5-4, det satt dock långt inne och matchen hade rent av kunnat sluta med en förlust.

 

Efter två jämna perioder med resultaten 2-2 och 1-1 lyckades Karlstad ta ledningen för andra gången i matchen när man gjorde 3-4 efter 13:43 i den tredje perioden. Målet var för övrigt det tredje raka målet som Adam Colling var inblandad i, först kvitterade han till 2-2 i den första perioden, satte även 2-3 i den andra och spelade fram till ledningsmålet.

 

Adam Colling skulle dock inte få bli någon matchvinnare eller poängräddare för repliken kom blixtsnabbt bara 13 sekunder senare då Niklas Winroth kvitterade till 4-4. Jimmie Pettersson hölls sig därefter framme och avgjorde matchen till 5-4 med drygt en minut kvar.

 

Storvreta - Karlstad 5-4 (2-2, 1-1, 2-1)

Storvretas mål: Jimmie Pettersson 2, Robin Nilsberth, Albin Sjögren, Niklas Winroth.

Publik: 1 059

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.