Skriv ut denna sida
Hagundas Malin Andersson och Storviks Malin Svedberg i närkamp. (Foto: Peter Bohlin) Hagundas Malin Andersson och Storviks Malin Svedberg i närkamp. (Foto: Peter Bohlin)

Säker seger för Hagunda mot Storvik

2017-02-25 - 21:50

Hagundas innebandydamer har fortfarande chansen att nå kvalet till allsvenskan, detta står klart efter en säker seger mot Storvik med 7-3 på lördagen.

 

Storvik som slåss för att behålla kvalplatsen för fortsatt spel i damettan kom till Uppsala med en tunn trupp bestående av endast tolv spelare. Hagunda hade betydligt fler spelare och gick runt på tre formationer under hela matchen.

 

Det tog åtta minuter för Hagundas Amanda Hanning att spräcka målvakten Stina Granaths nolla, sedan rullade det på för hemmalaget som gick fram till ledning med komfortabla 5-0 innan periodens slut.

 

Marina Eriksson gjorde både 2-0 och 3-0 varav det sistnämnda var en ren bjudning från Storviks målvakt där Eriksson kunde skjuta in bollen i öppet mål. Paulina Löf utökade till 4-0 på en frislagsvariant och Fanny Hedlund fatställde periodens resultat till 5-0.

 

Efter första periodens urladdning kom spelet och målproduktionen av sig och matchen bjöd inte på någon högre kvalitet. Fanny Hedlund utökade till 6-0 och Idah Orebrand stod för sin tredje assist så långt. Storvik spräckte Alva Wanselows nolla i numerärt överläge och reducerade ytterligare två gånger till 6-3.

 

Om Storviks målvakt bjöd på ett mål så får man väl säga att Hagundas målvakt bjöd tillbaka genom att stå och sova på en boll som bara skickades mot mål från halva planen i mitten av perioden. Hagundas tränare tog en snabb timeout efter tre raka mål i baken och fick stopp på gästerna efter det.

 

Två minuter efter timeouten satte Malin Andersson matchens sista mål när hon gjorde 7-3 på egen hand. Hagunda har genom segern fortfarande med en omgång kvar chansen att nå kvalet till allsvenskan, men då får inte Borlänge vinna mot Gävle på söndagen.

 

Hagunda - Storvik 7-3 (5-0, 1-1, 1-2)

Hagundas mål: Marina Hedlund 2, Fanny Hedlund 2, Amanda Hanning, Paulina Löf, Malin Andersson.

Publik: 60

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.