Skriv ut denna sida
Storvretas första kedja med Jimmie Pettersson, Henrik Stenberg och Victor Andersson. (Foto: Peter Bohlin) Storvretas första kedja med Jimmie Pettersson, Henrik Stenberg och Victor Andersson. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta starkast i prestigederbyt

2017-02-23 - 23:19

Storvreta tog revansch på Sirius för derbyförlusten senast när man på torsdagen besegrade blåsvart med säkra 9-4 efter en urladdning med fyra raka mål under de sista tio minuterna.

 

Många av de senaste derbymötena mellan Storvreta och Sirius har saknat den där riktiga glöden, det griniga och prestigfulla mellan två lag där de flesta spelarna känner varandra väl och kanske till och med är kompisar med varandra vid sidan av planen.

 

Redan under de inledande minuterna var känslan att den här matchen skulle bli annorlunda än tidigare derbyn. Storvretas Henrik Stenberg delade ut tjuvnyp och Sirius Johan Eriksson var mer än lovligt grinig inledningsvis sedan han blivit hårt ansatt vid varje närkamp.


Albin Sjögren gav Storvreta ledningen med 1-0 tidigt i matchen men ett skott utifrån av Carl Kostov Bredberg jämnade ut första perioden till 1-1 som också blev periodresultatet. Matchens inledning som skvallrade om en tuff och derbygrinig kamp kom av sig något men när Joel Kanebjörk "proppade" Jakob Drews på mittplanen och Johan Elfving tillfälligt tvingades att gå ut i omklädningsrummet efter en propp bakom eget mål från Nicklas Paulsson såg Storvreta starkare ut.

 

Sirius tog ledningen med 1-2 efter fyra minuter av den andra peiroden, men precis som i slutperioden gjorde Storvreta fyra raka mål och kopplade ett järngrepp om Sirius när Albin Sjögren gjorde 5-2, innan periodens slut reducerade Carl Kostov Bredberg till 5-3 men känslan var att Storvreta hade bra koll på matchen i det läget.

 

Den som trodde att Sirius var uträknade fick tänka om, för endast elva sekunder in i tredje perioden reducerade Bobby Edberg till 5-4, samtliga fyra mål så långt var det Dan Johansson som assisterade, men någon derbykung fick inte Johansson bli då Storvreta gjorde fyra raka mål, varav Nicklas Paulssons 8-4 gjordes i tom Siriuskasse.

 

Storvreta får revansch för förlusten i det senaste derbyt och vinner med klara 9-4 sedan Jimmie Pettersson satt sista målet med en halv minut kvar av matchen. Pettersson noterades för övrigt för tre mål och en assist, samma poäng som Henrik Stenberg som gjorde 2+2 under matchen.

Storvreta ligger på tredje plats i tabellen med 54 poäng, två bakom Växjö på andra plats men som har en match mer spelad. Falun leder tabellen med 57 poäng. Sirius ligger kvar på tionde plats med 35 poäng, fem poäng bakom AIK på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

 

Storvreta - Sirius 9-4 (1-1, 4-2, 4-1)

Storvretas mål: Jimmie Pettersson 3, Albin Sjögren 2, Henrik Stenberg 2, Niklas Winroth, Nicklas Paulsson.

Sirius mål: Carl Kostov Bredberg 2, Peter Berlin, Bobby Edberg.

Publik: 1 796

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.