Skriv ut denna sida
AIKs Adam Forslöv täcker bort Bobby Edbergs anfallsförsök. (Foto: Peter Bohlin) AIKs Adam Forslöv täcker bort Bobby Edbergs anfallsförsök. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius längre från slutspel efter förlust

2017-02-19 - 19:30

Det var en för slutspelplatsen mycket viktig match för både Sirius och AIK när lagen drabbades samman på söndagen. Segrare i den striden blev AIK som vann matchen med 2-7.

 

"Vi har bra koll på AIKs Andreas Stefansson sa Sirius tränare Niklas Johansson på speakerns fråga om AIKs skarpskytt"

 

Då klev andra fram hos gästerna som spred målskyttet över sex olika spelare, Simon Götz som blev poängbäst med två mål och en assist började målgörandet i matchen. Efter första perioden ledde gästerna med 0-2 efter två sena mål.

 

I mitten av den andra perioden reducerade Sirius genom Johan Elfving med ett skott från vänsterkanten, det gick dock endast en halv minut sedan utökade Andreas Stefansson till 1-3. Det är efter en en mot en situation där Sirius Henrik Malmgren tycks ha bra kontroll på Stefansson som dock sekunden senare styr in bollen bakom Jarno Ihme i Siriuskassen.

 

Fler mål föll inte under andra perioden men i den tredje kunde AIK gå ifrån till 1-5 och Sirius spelare fick inte till spelet, många solokörningar, få passningskombinationer mot ett defensivt starkt AIK.

 

Visserligen reducerade Sirius till 2-5 i den 14:e minuten men i likhet med när man gjorde sitt första mål så kommer det en blixtsnabb replik. Nicklas Hedengran sätter 2-6 bara 16 sekunder senare och ytterligare en minut därefter fastställde AIKs Alex Kjellbris resultatet till 2-7.

 

Efter segern tar AIK klivet upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen med 40 poäng, tre poäng före Helsingborg som dock har en match mindre spelad. Sirius ligger kvar på tionde plats i tabellen med 35 poäng, elva poäng före Warberg på nedflyttningsplats.

 

Sirius - AIK 2-7 (0-2, 1-1, 1-4)

Sirius mål: Johan Elfving, Christoffer Gustafsson.

Publik: 723

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.